FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,998
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
7
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Alcatuirea unei pardoseli de mozaic

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Alcatuirea unei pardoseli de mozaic

 Q:   Intreaba despre Alcatuirea unei pardoseli de mozaic       
Ţinandu-se seama de destinaţia unor încăperi ale locuinţei şi de modul de folosire a acestora în condiţii deosebite, la construirea lor s-a avut în vedere ca pardoselile să fie executate din mozaic sau din gresie, pentru a nu fi supuse unei uzuri premature.
Pardoselile din mozaic au un strat de uzură turnat din mortar de ciment, la care nisipul este înlocuit cu granule din pietre naturale (mozaic).
După întărirea mortarului, stratul de uzură este prelucrat prin frecare pană cand granulele de mozaic devin aparente, cu feţele netezite.
Aceste pardoseli de mozaic au o largă răspândire, fiind folosite în special la bucătării, WC-uri, terase, balcoane, logii etc.

Pardoselile din gresie sunt executate din plăci de g resie care se montează pe un strat de mortar de ciment, avand o mare rezistenţă la uzură. Aceste pardoseli se folosesc în special la încăperile pentru baie, vestibul etc.
Pardoselile din mozaic se execută fie pe un strat suport din beton în cazul cand sunt situate pc pămant, fie direct pe planşee de beton armat.
Pentru executarea unor pardoseli din mozaic sau din gresie, precum şi alte lucrări de mozaicare, ca de exemplu, repararea unor porţiuni de pardoseli din mozaic deteriorate, înlocuirea unei plăci de beton mozaicat, lucrări ce se pot realiza cu forţele proprii ale depanatorului, este necesară cunoaşterea alcătuirii acestor pardoseli, precum şi tehnologia de execuţie a lucrărilor de mozaicare.


Pardoselile de mozaic pot fi executate fie sub formă de pardoseli turnate monolit, fie sub formă de pardoseli din plăci de mozaic prefabricate.
In primul caz, la pregătirea mortarului de mozaic se foloseşte piatra de mozaic sub forma unor granule sau sub forma unor bucăţi de piatră cu mai multo feţe (poliedrice), avand o coloraţie uniformă care poate fi lustruită pentru obţinerea unei suprafeţe lucioase.

In al doilea caz, se folosesc plăci de beton mozaicate sub formă pătrată sau dreptunghiulară, compuse dintr-un strat de bază din beton obişnuit şi un strat de rezistenţă la uzură din beton cu agregate din granule sau bucăţi de mozaic. Plăcile din beton mozaicate pot avea culoarea naturală sau pot fi colorate, fie prin folosirea cimenturilor colorate, fie prin folosirea diverşilor pigmenţi minerali.
înainte de executarea pardoselilor de mozaic, de regulă, se montează plinte sau scafe pe porţiunea inferioară a pereţilor cu care se racordează pardoseala, pentru protejarea acestora.
In unele cazuri, pardoselile de mozaic se racordează direct la suprafaţa peretelui în unghi drept, în special cand pereţii sunt placaţi in plăci de faianţă şi în acest caz nu mai este necesar să se monteze plinte sau scafe.

In cazul cand pardoseala de mozaic urmează să se execute pe un strat de pămant, se procedează astfel:
-mai întîi se. nivelează pămantul;
-se curăţă suprafaţa terenului de vegetale ;
-se compactează pămantul prin batere cu maiul;
-se aşază pe pămantul nivelat un strat de balast sau un strat de piatră spartă;
-se toarnă un strat de beton peste stratul de balast sau peste stratul de piatră spartă, obţinandu-se după întărirea stratului de beton stratul suport de rezistenţă al pardoselii;
-se toarnă mortarul de ciment de legătură peste stratul suport de rezistenţă al pardoselii ;
-se toarnă mortarul de mozaic, la care nisipul este înlocuit cu granule de mozaic, acest ultim strat constituind stratul de rezistenţă la uzură a pardoselii .



In cazul cand pardoseala de mozaic urmează să se execute direct pe un planşeu de beton armat, planşeul constituind însăşi stratul suport de rezistenţă, se toarnă celelalte straturi care alcătuiesc pardoseala de mozaic, respectiv, stratul de mortar de ciment de legătură şi stratul de mortar de mozaic .


In ambele cazuri, în prealabil, se verifică dacă nivelul la care se află suprafaţa suportului de rezistenţă permite încadrarea în grosimea necesară după turnarea celorlalte straturi ale îmbrăcăminţii, pentru a nu se crea denivelări faţă de celelalte suprafeţe învecinate din locuinţă. De asemenea, se verifică orizontalitatea şi planeitatea suprafeţei suportului de rezistenţă cu ajutorul dreptarului, denivelările locale măsurate sub dreptar nefiind permise ca să depăşească 2 cm. Dacă suprafaţa nu este plană sau are denivelări peste cele admise, se face corectarea ei, prin aplicarea unui strat de nivelare din mortar de ciment, cand abaterea este sub 3 cm, sau prin aplicarea unui strat de beton, cand abaterea este peste 3 cm.
După aceste verificări şi corectări, suprafaţa suportului de rezistenţă se curăţă de eventualele murdării, de resturi de tencuială, acestea putand degrada mortarul de legătură ce urmează să fie turnat ; de asemenea, se curăţă de eventualele pete de grăsime, uleiuri care afectează buna aderenţă cu straturile următoare ale îmbrăcăminţii.

sursa imaginii http://www.floor-tiles-design.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :