FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 607
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Constipatia si efectele sale nocive asupra organismului

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Constipatia si efectele sale nocive asupra organismului

 Q:   Intreaba despre Constipatia si efectele sale nocive asupra organismului       
Constipatia si efectele sale nocive asupra organismului Toată funcţia noastră digestivă depinde de felul alimentelor, de cantitate, de modul cum le ingerăm, de calitatea lor şi de ambianţa mesei.
Fiecare dintre noi ştim, după ani şi ani, ce ne face bine şi ce ne face rău, dar, datorită poftei pe care nu o stăpinim, plătim cu dureri în pantece, stări de vomă deranjamente stomacale, diaree, colicistită, dureri de ficat, sufocări, crize de rinichi şi constipaţie.

Este necesar să ne educăm voinţa de a refuza ceea ce, din experienţă, Ştim că ne-a făcut rău.
Toate acestea au repercusiuni asupra sănătăţii şi asupra echilibrului, nostru nervos. Fiind mai susceptibile, mai irascibile, ne schimbăm firea, devenim nemulţumite şi nervoase.

Constipaţia, care este una din consecinţele unei alimentaţii nesănă toase si a unei masticaţii defectuoase, este mai răspandită la femei.
Prima condiţie pentru combaterea constipaţiei este ca evacuarea sa sa facă normal, adică fără intarziere, zilnic, la aceeaşi oră.

Pentru aceasta mesele vor fi regulate, cantitatea de alimente va fi in raport cu varsta, cu munca depusă şi cu starea generală a sănătăţii persoanei respective, dar şi cu mişcarea pe care o face.
Se va manca fără grabă, in linişte, nu in picioare. Se va mesteca îndelung, stand la masă in tihnă şi confort, cu o faţă de masă curată, albă sau viu colorată (culorile dau o bună dispoziţie) cu farfurii, pahare şi tacamuri bune, şi eventual cu o mică vază de flori care să decoreze şi să înveselească masa. Se vor evita discuţiile neplăcute cand mancăm. Stăpana casei trebuie să vegheze cu tact şi delicateţe pentru ca totul să se petreacă în aşa fel incat sa fie evitată orice discuţie ce ar putea degenera în ceartă.

Fiecare din familie trebuie să se gandească la celălalt, să dea o mană da ajutor la stransul mesei, la spălatul sau la ştersul vaselor, pentru a nu cădea toată greutatea gospodăriei pe umerii unei singure persoane, care de obicei este stăpana casei.
Nu este bine să mancăm deodată prea mult suprasolicitând stomacul si funcţiile lui. Este de preferat să se împartă cantitatea de alimente pentru o zi, aproape în mod egal şi la distanţe mici, fiind mult mai indicat să luăm 4—5 mese pe zi în porţii rezonabile.

Prea multe aperitive — care sunt greu de digerat, în loc să stimuleze — opresc pofta de mancare.
Apa se va bea după masă, dar un pahar de vin natural, pentru cine nu are contraindicaţie, ajută digestiei dizolvand grăsimile.
Painea, în cantitate mare, balonează şi produce crize de aerofagie. Cei ce au o hiperaciditate gastrică se vor abţine de la băuturi alcoolice; vor bea ceai de plante, ca muşeţel, busuioc, coada şoricelului etc.

Mierea este laxativă iar o lingură de untdelemn de măsline sau de floarea soarelui topeşte colesterolul şi ajută la evacuare. Se vor evita dulciurile dar mai ales făinoasele care produc fermentaţii.
Contra constipaţiei se recomandă gimnastică, mai ales cea pentru întărirea muşchilor abdominali, bicicleta, canotajul, înotul, săritura cu coarda, mersul pe jos.
Persoanele care suferă de constipaţie trebuie să evite sedentarismul facand multă mişcare şi să aibă o alimentaţie echilibrată, cu fructe, legume şi crudităţi.


Tag-uri: boli, tratament, ingrijireCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 27 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :