FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 4,511
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
1
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este colibaciloza

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este colibaciloza

 Q:   Intreaba despre Ce este colibaciloza       
Ce este colibaciloza Colibaciloza este o infectie a cailor urinare provocata de colibacil. Acest germen este un microb care se gaseste in mod obisnuit in intestin, fara a tulbura cu nimic functionarea organismului, in anumite conditii insa, el poate capata o virulenta (capacitate de imbolnavire) foarte mare si provoca diferite boli: diaree, colibaciloza.

Printre multiplele cauze care pot provoca sau inlesni transformarea colibacilului in microb patogen (provocator de boala) notam: constipatia cronica, pietrele la rinichi, stricturile uretrale, prostata marita, leziunile anusului sau rectului, congestia bazinului in afectiunile ginecologice, hiperfoliculinemia.

In aceste conditii, favorizante pentru el, colibacilul se inmulteste si trece din intestin in sange, care il poarta la vezicula biliara si mai a les la nivelul aparatului urinar, unde da nastere unei serii de manifestari:
cistita si uretrita colibacilara, pielita, pielo-nefrita.

Semnul principal in colibaciloza acuta este febra insotita de frison: temperatura creste repede la 40-41° si frisonul se poate prelungi zile in sir. Alteori, febra este mai mica, 37-38°, dureaza saptamani, ducand la o stare de epuizare fizica.

Local, bolnavii se plang de nevoia de a urina des, de usturimi la urinat si uneori de mictiuni cu sange (hematurie). Colibaciloza provoaca si tulburari digestive, mai ales cand microbul se cantoneaza in basica fierii sau caile biliare:
greata, varsaturi, dureri sub streasina costala dreapta, constipatie alternand cu diaree, manifestari de colita.

In timpul bolii pot aparea tulburari neuropsihice, deoarece colibacilul elimina o substanta toxica care ataca sistemul nervos (neurotoxina). Tratamentul colibacilozei este in primul rand cauzal: se vor trata conditiile care au provocat sau inlesnit aparitia colibacilozei, adica afectiunile ginecologice sau de prostata, constipatia cronica etc.

Se recomanda apoi un regim alternant, in care sa predomine zarzavaturile (regim alcalin) timp de o saptamana, urmat de altul cu predominanta carnii (regim acid), in asa fel ca modificarile de aciditate a urinii sa impiedice inmultirea colibacililor.

Tratamentul medicamentos cuprinde antibiotice (streptomicina, tetraciclina, cloramfenicol) si sulfamide (sulfizol), administrate dupa indicatiile antibiogramei practicate pe urina recoltata aseptic si supusa la urocultura.

Dupa trecerea atacului colibacilar este util sa se faca o cura de apa de Olanesti sau Caciulata.


Tag-uri: colibaciloza, colibacil, infectie



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :