FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,233
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este hipertensiunea arterial

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este hipertensiunea arterial

 Q:   Intreaba despre Ce este hipertensiunea arterial       
Ce este hipertensiunea arterial Tensiunea arterială este presiunea cu care sangele circulă în artere. Ea se datoreşte pe de o parte cantităţii de sange pompată de inimă, pe de altă parte rezistenţei pe care o întâlneşte sangele din artere la nivelul vaselor mici.

Tensiunea arterială nu are o valoare fixă. Ea creşte la efort, în stări emoţionale, în cazul expunerii la frig. în mod curent se măsoară presiunea arterială în condiţii de repaus. Se apreciază că limita superioară a tensiunii arteriale este 160/95 mm Hg.
Creşterea tensiunii arteriale peste valorile normale poate fi întalnită în hipertensiunile secundare datorită unor boli de rinichi sau endocrine sau cel mai frecvent hipertensiunii esenţiale. Această b oală debutează de obicei la varsta de 30-35 ani, recunoaşte factori familiali şi arc o evoluţie îndelungată, de 20-30 de ani.
Se ştie astăzi că hipertensiunea arterială, esenţială sau secundară, poate fi tratată cu succes. Acest lucru depinde însă în mare măsură de pacient.

în stadiile iniţiale, cand tensiunea creşte ocazional şi revine la valori normale fără administrarea unor medicamente hipotensive, accentul cade pe modul de viaţă şi alimentaţie. Se recomandă acestor pacienţi să evite situaţiile conflictuale, stările de tensiune nervoasă şi în cazul cand acestea sunt inevitabile, să utilizeze sedative şi tranchilizante. Orele de odihnă şi somn sunt obligatoriu de respectat.
Se pot obţine normalizări ale tensiunii arteriale prin scurte cure de odihnă sau balneo-climatice. Staţiunile Buziaş, Vatra Dornei, Covasna, Lipova, cu băi carbogazoase, sini deosebii de eficiente.

In caz cu bolnavul are un exces de greutate, va cauta sa slăbească treptat ajungand la greutatea ideala. Cantarirea regulată a pacientului hipertensiv este o metoda bună de control. Chiar dacă nu are o greutate excesivă, cantărirea va atrage atenţia asupra unei creşteri în greutate, adesea asociată cu Înaintarea în varsta, care trebuie combătută.

Sarea este un alt produs prezent în alimentaţie, care permite dezvoltarea şi menţinerea hipertensiunii arteriale. Acest lucru a fost dovedit prin studii care arată frecvenţa crescută a hipertensiunii arteriale în zonele geografice asociate cu un consum mare de sare. La animale se poate obţine o hiper- , tensiune ,,salină" dacă se înlocuieşte apa de băut cu o soluţie de sare. în hipertensiunea arterială regimul nesărat este foarte important. Fumatul agravează suferinţa vaselor şi inimii produsă de hipertensiune. Se mai recomandă efectuarea periodică (anual) a unui examen al urinei pentru zahăr, în vederea depistării unui eventual diabet asociat.
în numeroase cazuri măsurile enumerate mai sus sunt suficiente pentru a obţine scăderea tensiunii la valori normale. într-o astfel de situaţie pacientul poate avea o activitate profesională şi socială fără restricţii.

în cazul cand valorile tensionale nu scad prin măsuri igienice şi dietetice se recurge la medicaţie hipotensivă. Există astăzi o largă gamă de medica-mente care scad tensiunea arterială. Utilizarea lor se va prescrie de medic în raport cu severitatea hipertensiunii şi caracteristicile ei. Se subliniază că la majoritatea medicamentelor care scad tensiunea , arterială efectul lor se instalează după cateva zile piuă la cateva săptămani. Odată un astfel de tratament început iar tensiunea redusă la normal, tratamentul trebuie continuat neîntrerupt sub control medical periodic. întreruperea unui tratament hipotensor este urmată de regulă de revenirea valorilor tensionale la cifrele iniţiale şi uneori peste ele, iar reducerea din nou a tensiunii se va face din ce în ce mai greu.

S-a observat că măsurarea valorilor tensionale variază în cursul urmăririi cronice a bolnavilor şi în i raport cu persoana care măsoară tensiunea arterială.
Dacă aceasta este un medic sau cadru nuvli bolnavul vine în contact ocazional, valorile mari. Dacă tensiunea se măsoară de către pacient sau o rudă apropiată în mediul său familiar, sunt adesea mai mici. Din aceste motive s-a recomandat ca hipertensivii să aibă un aparat de tensiune propriu cu ajutorul căruia să şi veri cand în cand valorile tensionale, paralel cu i periodic medical.


Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boala



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 08 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :