FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,939
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Cauzele si simptomele hipertensiunii arteriale

- hipertensiunea arteriala se poate manifesta si prin senzati by gianina

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Cauzele si simptomele hipertensiunii arteriale

 Q:        
Cauzele si simptomele hipertensiunii arteriale Cauzele hipertensiunii arteriale.

In marea majoritate a cazurilor (peste 90%), hipertensiunii arteriale nu i se poate preciza cauza; este aşa-numita „hipertensiune arterială esenţială" (boala hipertensivă). Pentru mecanismele HTA esenţiale au fost propuse diverse ipoteze; una din cele mai admise este „teoria mozaicului", în care factorii predispozanţi sau determinanţi ar fi ereditatea, factori vasculari, stările emotive repetate, unele tulburări endocrine (suprarenale), regim hipercaloric, aport excesiv de sare în alimentaţie.

În 10% din cazuri HTA este secundară, determinată de cauze' renale (nefrită cronică, rinichi mic), endocrine (tumori ale glandelor suprarenale, hipofizare), congenitale, anomalii ale aortei (co arctaţia aortică) sau de scăderea elasticităţii aortei, întâlnită la vârstnici şi în diverse afecţiuni cerebrale.

Simptomele hipertensiunii arteriale

Ele sunt foarte variate, fiind condiţionate de stadiul bolii, personalitatea bolnavului, asocierea cu alte boli, de faptul dacă este secundară sau HTA esenţială.

Manifestările sunt diverse: dureri de cap, uneori mai importante dimineaţa, ameţeli, vâjâieli în urechi, epistaxis (sau sângerare din nas), senzaţie de deget mort, apariţia de puncte luminoase sau negre în câmpul vizual. în numeroase cazuri, chiar la valori mari ale tensiunii (18—20/10 mmHg) bolnavii nu au nici o tulburare subiectivă; aceeaşi lipsă de tulburări poate fi constatată în fazele de început ale HTA esenţiale.

Evoluţia bolii este benignă în multe cazuri, în special când creşterile presiunii maxime şi minime sunt moderate. însă chiar şi în aceste cazuri, dacă HTA esenţială nu este tratată corect, pot apărea simptomele localizărilor atero-sclerozei (inimă, creier, rinichi).

Hipertensiunea arteriala este cea mai răspândită boală cronică. Este foarte cunoscut faptul că hipertensiunea este factor de risc pentru atacul vascular cerebral, infarct de miocard, afectarea vaselor sanguine, afectarea rinichilor, pierderea vederii si alte complicaţii. Valorile tensiunii arteriale variază de la un om la altul, depinzând de activitatea lor. De exemplu, in timpul relaxării, a odihnei, inima nu este nevoita sa facă prea mult efort, sa pompeze prea repede sângele

Tensiunea (presiunea) arterială (TA) ia naştere prin activitatea ritmică de contracţie şi relaxare a inimii prin care se asigură aprovizionarea cu sânge a organismului. se poate modifica de la oră la oră şi chiar de la minut la minut. O valoare ridicată a TA obţinută la o singură măsurare nu înseamnă neapărat că există HTA.

Tensiunea arterială trebuie măsurată de medic sau de altă persoană bine instruită în privinţa tehnicii de măsurare. Pentru a obţine o valoare corectă a tensiunii arteriale trebuie să staţi cinci minute în repaus şi să evitaţi consumul de cafea şi de tutun cu 30 de minute înaintea determinării. Hipertensiunea arterială apare atunci când tensiunea arterială creşte în mod constant peste valorile considerate normale.

Sursa Imaginii - freeschoolclipart.com


Tag-uri: inima, infarct, efort



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 18 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :