FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 703
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Bio-mecanica miscarilor coapsei

Tag-uri Populare


anatomie   oase   corp   muschi   picioare   brate   fier   aliaj   metal   otel   omor   otrava   investigatie   crima   hormoni   medicina   plamani   organism   sange   nas   cercetare   cultura   cunostinte   inspiratie   china   faringe   yang   yin   soare   energie   glande endocrine   secretie   reproducere   respiratie   tesuturi   aer  

All Tags

Famous Forum

 

Bio-mecanica miscarilor coapsei

 Q:   Intreaba despre Bio-mecanica miscarilor coapsei       
Bio-mecanica miscarilor coapsei Vom observa întâi aceste mişcări considerând osul coxal ca punct fix şi femurul ca punct mobil faţă de acesta.

Mişcarea care apropie feţele anterioare ale coapsei şi trunchiului se numeşte flexia coapsei. Amplitudinea flexiei coapsei este mai mare când genunchiul este în flexie 130 grade şi mai limitată dacă genunchiul este în extensie 90°, (datorită contracţiei muşchilor ischiogambieri). Flexia coapsei antrenează frecvent o retroversie a bazinului. Flexia pasivă este puţin mai amplă ca cea activă deoarece muşchii flexori destinşi permit compresia.

Mişcarea care aproprie feţele posterioare ale coapsei şi trunchiului se numeşte extensia coapsei.
Extensia este limitată; amplitudinea ei este mai mare când genunchiul este extins şi mai mică când g enunchiul este flexat (datorită contracţiei muşchiului drept femural).
Mişcarea prin care coapsa se deplaseză spre linia mediană a corpului se numeşte adducţie. Pentru a se face în plan pur frontal ea presupune o deplasare prealabilă a celuilalt membru inferior. Este efectuată aici cu o uşoară flexie. (se poate realiza şi o uşoară extensie). Amplitudinea adducţiei este de 30°.

Mişcarea care apropie feţele laterale ale coapsei şi trunchiului se numeşte abducţie. Abducţia în poziţie de rotaţie neutră sau internă nu depăşeşte 40° deoarece partea superioară a colului este blocată de marginea cavităţii cotiloidiană.
In rotaţie externă se observă că acestei cavităţi cotiloidiene i se opune partea anterioară sau inferioară a colului şi astfel abducţia se poate realiza cu o amplitudine mai mare.

Mişcarea de rotaţie internă a coapsei se realizează în jurul unui ax vertical, care trece prin capul femural (piciorul priveşte spre interior) şi are o amplitudine de 35°. în cazurile în care coapsa se află în poziţie de flexie şi abducţie valoarea ei ajunge la 100° .

Rotaţia externă are o amplitudine de 15° fiind necesară în dansul clasic, poziţia de lotus; este mai amplă plecând din poziţia de flexie a coapsei (ligamentul Bertin este relaxat).

Cel mai frecvent, mişcările coapsei se asociază şi se realizează în două direcţii: abducţie şi rotaţie internă sau flexie şi abducţie.

Dacă considerăm femurul punct fix şi osul coxal punct mobil vom observa deplasările spinei iliace anterosuperioare pentru descrierea mişcărilor. Aceasta poate fi antrenată:

- Anterior: anteversia (ce se propagă în coloana lombară deteminând o tendinţă la lordoză);
- Posterior: retroversia (ce determină în regiunea lombară o tendinţă la redresarea lordozei);
- Lateral: înclinare laterală externă;
- Medial: înclinare laterală internă. Cele două mişcări (lateral şi medial) au tendinţa de a antrena o înclinare laterală în regiunea lombară.

sursa imaginii http://www.mccullagh.org


Tag-uri: oase, muschi, corp, anatomie, brate, picioareCategorie: Stiinta si Tehnica  - ( Stiinta si Tehnica - Archiva)

Data Adaugarii: 31 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :