FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,147
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ares

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Ares

 Q:   Intreaba despre Ares       
Ares Echivalent al zeului roman Marte, Ares este zeul grec al razboiului, fiind cunoscuta dragostea sa pentru violenta, ceea ce i-a conferit caracterul unui zeu extrem de antipatic. Cu toate acestea, reprezinta unul dintre cei mai cunscuti zei ai Panteonului grecesc. Originile sale sunt dintre cele ai nobile si mai renumite. Este fiul Herei, sotia lui Zeus. Legendele afirma ca Hera l-ar fi adus pe lume fara nicio contributie masculina din partea lui Zeus.

Iubeste violenta, discordia, haosul si chiar omorurile. Certaret prin excelenta, nu are o cauza pentru care lupta, schimband taberele cu usurinta si fara scrupule. Ii place razboiul de dragul razboiului si isi gaseste placere in crime si sange.

Este printre cei mai detestati zei. Imaginea sa este asociata cu cea a unei brute cu statura masiva ce poarta o armura de bronz, o casca scanteietoare ca panas lung, o lance si un scut. Este faimos si pentru rapiditatea si iscusinta sa in tainele razbiului. Isi surprinde mereu dusmanii in lupta si ii inspaimanta cu strigatul sau de lupta.

Este zeul luptelor, dar nu al victoriilor. Este invins de multe ori de catre Otos si Efialte, fiii lui Poseidon, dar si de Heracles.

Paradoxal, aceasta violenta iesita din comun, aceasta rautate si sete de sange au darul de a atrage foarte multe femei. Printre acestea se numara si celebra Afrodita, zeita iubirii, a seductiei si a frumusetii. Cei doi au o relatie in ciuda faptului ca erau frati vitregi, avandu-l pe Zeus ca tat, dar si in ciuda faptului ca zeita era casatorita cu Hefaistos, zeul mestesugului. Arfodita, desi ascunde aceasta iubire de sotul sau, Hefaistos afla la un moment dat de faptul ca este inselat. Asa ca le intinde lui Ares si Afroditei o cursa. Cursa consta intr-o plasa cu fire invizibile. Dupa ce Afrodita si Ares sunt prinsi in plasa, Hefaistos cheama apoi pe toti zeii sa constate infidelitatea. Afrodita fuge de rusine in Cipru, iar Ares in Tracia. Din iubirea lor s-au nascut Eros (Dragostea), Anteros (Dragostea renascuta), Deimos (Teroarea) si Phobos (Teama).

Ares nu are numai faima de amant dorit de multe femei. Mai are si renumele de barbat violent cu femeile, chiar de violator crud si nemilos. Da dovada de aceeasi cruzime in aventurile sale amoroase ca si luptele sale, violand pe foarte multe muritoare si lasandu-le insarcinate. Printre acestea victime se numara: Astioheea, Pirenea, Christeea, Astinomea, Althaia, Protogenia si Harpina.

Tracia este tara sa de origine, poporul agresiv si belicos de aici avand un cult deosebit pentru Ares. Acest cult a fost preluat apoi de Atena, Teba si Sparta. La Roma, Ares a fost asimilat ca Marte. Preotii salieni romani executau dansuri razboinice in cadrul serbarilor consacrate lui. . Era considerat aici tatal lui Romulus, fondatorul Romei care a dus cetatea eterna pe culmile gloriei.

Sursa Imaginii - timelessmyths.com


Tag-uri: grecia, marrteCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :