FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 654
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Amazoanele

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Amazoanele

 Q:   Intreaba despre Amazoanele       
Amazoanele Spiritul elen a fost intotdeauna bantuit de poporul amazoanelor, originar din tinuturi salbatice indepartate. Exista o sumedenie de legende legate de amazoane, dar si de originile si stilul lor de viata. Se spune ca acestea ar descinde din zeul razboiului, Ares, si din nimfa Armonia. Nimfele sunt , la randul lor, o alta creatie a mitologiei grecesti, simbolizand frumusetea si delicatetea izvoarelor, a padurii si a intregii naturi. Nimfele sunt protectoarele a tot ce este tanar si asigura rodnicia pamantului.

Amazoanele sunt printre cele mai renumite creatii ale mitologiei grecesti, fiind mai ales cunoscute drept luptatoare neinfricate, razboinice redutabile, dar si drept un dujman redutabil al barbatilor. Amazoanele se considerau egale cu barbatii, fiind in acelasi timp inamicele acesto ra. In cetatea amazoanelor, femeile au intreaga putere, ele administreaza viata publica, conducand si compunand armata, iar barbatii sunt casnici, ei crescand copii si torcand lana. Este probabil una dintre cele mai vechi forme de manifestare a feminismului si a matriarhatului.

Amazoanele sunt supranumite „devoratoare de carne” si „ucigase de barbati”. Legendele afirma ca acestea foloseau si tolerau barbatii doar pentru muncile domestice. Mai exista inca un motiv pentru aceasta tolerabilitate a barbatilor in societatea lor organizata ca un veritabil matriarhat. Acest motiv consta in folosirea barbatilor strict pentru inmultire.

Ritualul respectiv se desfasura o data pe an, fiind folositi barbatii din popoarele invecinate, preferabil cei mai frumosi. Uniunile aveau loc in umbra padurilor pentru ca partenerii sa nu se recunoasca. Amazoanele furau de fapt samanta barbatior. Cand copiii lor se nasteau, amazoanele omorau sau multilau copii daca erau baietii,cei ramasi in viata fiind folositi doar ca rezerva de samata masculina.

Daca se nasteau fete, acestora le esta taiat un san pentru a putea trage mai bine cu arcul si pentru a putea manevra mai bine sulita. Insusi termenul „amazoana” inseamna „mamela”, simbolizand exact faptul ca acestea aveau doar un san. Scopul pentru care sanul era taiat era acela ca toata forta si dezvoltarea sa se canalizeze spre brat si spre umar.

Amazoanele erau demne slujnice ale cultului lui Artemis si sunt razboinice redutabile. Cu Frigia in fruntea lor, amazoanele au cucerit numeroase tinuturi, i-au zdrobit pe atlanti, ocupand tinutul gorgonelor si cea mai mare parte a Libiei. Ultima lor batalie decisiva s-a dat la poalele Acropolei, insa nu au invins, fiind nevoite sa accepte pacea. Aceasta societate matriarhala a fost mai mult un fel de contestare a ordinii sociale masculine existente la acea vreme.

Sursa Imaginii - motuso.com


Tag-uri: grecia, luptatoareCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 23 December '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :