FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,270
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre 1519-1522: Prima circumnavigatie a globului terestru

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   otrava   crima   omor   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   interese   contraspionaj   spionaj   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

1519-1522: Prima circumnavigatie a globului terestru

 Q:   Intreaba despre 1519-1522: Prima circumnavigatie a globului terestru       
1519-1522: Prima circumnavigatie a globului terestru Prima expeditie care a avut ca scop realizarea Inconjurului lumii, dovedind sfericitatea Terrei, a fost initiata de portughezul Fernando Magellan (148l-l521). Avand o vasta experienta In navigatia spre India prin ocolirea Africii, Magellan a fost convins ca exista un culoar de trecere In sudul continentului american care sa permita navigatia spre vest, catre India.

Expeditia propusa de Magellan a fost respinsa de regele Portugaliei, motiv pentru care navigatorul a trecut In slujba Spaniei. La 10 august 1519, Magellan a parasit Spania In fruntea a cinci corabii care totalizau un echipaj format din 265 de oameni.

Dupa o traversare anevoioasa a Atlanticului, expeditia a trecut la explorarea coastei rasaritene a Ame-ricii de Sud, In cautarea pasajului de trecere spre vest. Dupa un an d e calatorie, timp In care una dintre nave a fost abandonata, europenii au atins coastele sudice ale continentului american, zona pe care au denumit-o Tara de Foc.

O a doua nava a abandonat aici expeditia, revenind In Spania. In noiembrie 1520, culoarul maritim cautat a fost descoperit si va purta, mai tarziu, numele de Stramtoarea Magellan. Depasind stramtoarea, cele trei nave au trecut In oceanul pe care Magellan l-a denumit Pacific, datorita calmului apelor sale. Lipsa vantului si a curentilor au creat probleme cumplite echipajului, nevoit sa petreaca aproape patru luni In largul oceanului, fara hrana si apa dulce.

In ianuarie 1521, navele au ajuns In insulele Filipine. Aici, Magellan a fost ucis In timpul unor lupte Intre triburile de bastinasi. Expeditia a continuat sub comanda lui Sebastian el Cano, secundul lui Magellan. Acesta a revenit In Europa, cu o singura corabie, la 7 septembrie, 1522.


Tag-uri: expeditie



Categorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :