FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,461
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre 1202-1204: Cruciada a IV-a

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   otrava   crima   omor   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   interese   contraspionaj   spionaj   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

1202-1204: Cruciada a IV-a

 Q:   Intreaba despre 1202-1204: Cruciada a IV-a       
1202-1204: Cruciada a IV-a Eveniment care a afectat profund Imperiul Bizantin, aceasta expeditie militara a reprezentat o Indepartare clara de la scopul initial al cruciadelor, teritoriul vizat fiind acum nu “Tara Sfanta” aflata sub ocupatia musulmanilor, ci un stat crestin european, chiar daca acest stat era de religie ortodoxa.

Cruciada a fost organizata la chemarea papei Inocentiu al III-lea si a fost deturnata de la traseul stabilit la Inceput de dogele Venetiei, Henric Dandolo, care a urmarit ca prin aceasta sa transeze un vechi conflict al Venetiei cu Imperiul Bizantin privind suprematia comerciala si maritima In zona orientala a Mediteranei. Venetiei Ii revenea sarcina de a transporta armata cruciata peste mare, pentru a putea debarca In Palestina.

Profitand de datoria neplatita pe care cruciatii o aveau, dogele Venetiei le-a cerut acestora sa ocupe cetatea Zara, aflata sub stapanirea Regatului Ungariei, stat catolic, cu care Venetia se afla In conflict.

Ulterior, instigati de dogele Venetiei, cruciatii au acceptat sa se amestece In luptele pentru tron din Imperiul Bizantin, fapt care a culminat cu cucerirea Constantinopolului la 12 aprilie 1204 si jefuirea lui salbatica. Majoritatea bogatiilor si operelor de arta jefuite au luat drumul Venetiei.

Imperiul Bizantin a fost desfiintat, pe locul sau s-a format Imperiul Latin de Rasarit, avand ca prim Imparat pe Baldouin de Flandra. Cele mai importante posesiuni bizantine au intrat sub controlul Venetiei.

Pornind de la cele trei principate bizantine care si-au pastrat independenta, Epir, Niceea si Trapezunt, Imperiul a fost refacut In 1261, fara a-si mai regasi niciodata stralucirea politica si militara.


Tag-uri: armata, batalie



Categorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 02 December '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :