Statistics:
Visits: 1,431 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Vasele fierbatoare electrice
Q: | Intreaba despre Vasele fierbatoare electrice |
Pentru pregătirea unor alimente care se consumă zilnic sau foarte des, cum sunt ceaiul, laptele, cafeaua, compotul etc., se folosesc vasele fierbătoare electrice, pentru care se recomandă să nu fie utilizate 1n alte scopuri.
Principiul de funcţionare este asemănător cu cel al aparatelor prezentate in articolele precedente, avand elementul încălzitor înglobat la partea inferioară a vasului fierbător.
Dintre vasele fierbătoare cei mai mult folosite se menţionează ceainicul şi oala fierbătoare .
CEAINICUL executat din aluminiu sau alamă nichelată, cuprinde două compartimente, unul în care se pune apa pentru pregătirea ceaiului şi altul, în care este amplasat elementul încălzitor legat la o fişă de apar at cu guler de protecţie. Ceainicul este prevăzut cu un capac pentru închiderea ermetică a vasului şi cu un mtner izolant pentru transportarea şi manevrarea lui .
Racordarea ceainicului la priza de curent se face cu ajutorul unui cordon amovibil.
Caracteristicile tehnice :
-puterea absorbită de elementul încălzitor 600 W
-capacitatea vasului 1,5
OALA FIERBĂTOARE, executată din aluminiu sau alamă nichelată are elementul încălzitor amplasat, de asemenea, în fundul dublu al vasului. Oala fierbătoare are prevăzut un capac cu maner izolant, precum şi un maner pentru manevrare şi deplasare .
Unele oale fierbătoare sunt dotate cu fluier de semnalizare sau cu limitator automat de protecţie împotriva supraîncălzirii.
Caracteristicile tehnice:
— puterea absorbită c elementul încălzite 800 W ;
— intensitatea curentul i nominal 3,6 A ;
— capacitatea vasului 2 l.
— d. Termoplonjorul electric. Termoplonjorul este folosit pentru
încălzirea şi fierberea lichidelor conţinute într-un vas "rezistent la temperatură ridicată.
Termoplonjorul este alcătuit dintr-o rezistenţă electrică introdusă într-un tub metalic, nichelat sau cromat, de formaunei spirale, rezistenţa fiind înglobată într-un material izolant termorezistent. Capetele rezistenţei electrice sunt îmbinate prin lipire cu capetele cordonului de racordare la priza de curent, îmbinarea fiind protejată de corpul termoizolant al clemei de îmbinare.
Termoplonjoarele se execută în diferite forme constructive si de puteri de la 200 la 600 W, cele mai uzuale plonjoarele fiind pentru încălzirea lichidelor pană la 200 ml.
Punerea in funcţiune a termoplonjorului se face numai după ce corpul Încălzitor a fost introdus în apă, în caz contrar produeîndu-se arderea rezistenţei electrice.
De asemenea, mai trebuie avut grijă ca nivelul lichidului din vas să fie între cele două repere marcate pe corpul plonjorului, scufundarea in afara acestor limite provocind arderea rezistenţei. Scoaterea plonjorului din lichidul încălzit se va face numai după deconectarea lui de la priza de curent .
Caracteristicile tehnice :
— puterea absorbită de rezistenţa electrică 200 — 600 W
— intensitatea maximă a curentului 2,8 A.
e. Prăjitorul de pline, Prăjitorul de paine este un aparat electrocasnic folosit deseori pentru prăjirea feliilor de paine în anumite situaţii.
Elementele componente ale prăjitorului de paine sunt formate, în principal, dintr-un corp metalic în interiorul căruia este amplasat elementul încălzitor cu rezistenţe electrice descoperite în poziţie verticală, protejate pe ambele feţe de grătare metalice. De asemenea, aparatul mai este prevăzut cu grile exterioare rabatabile, care au rolul de a susţine în poziţie verticală feliile de paine ce urmează să fie supuse prăjirii.
Punerea în funcţiune a prăjitorului de paine se face prin racordarea directă a elementului încălzitor, cu ajutorul cordonului cu fişă la priza de curent.
Caracteristicile tehnice:
-puterea absorbită de elementul încălzitor 200-300W
-tensiunea nominală a curentului 220V
sursa imaginii http://maiworldnow.files.wordpress.com
Principiul de funcţionare este asemănător cu cel al aparatelor prezentate in articolele precedente, avand elementul încălzitor înglobat la partea inferioară a vasului fierbător.
Dintre vasele fierbătoare cei mai mult folosite se menţionează ceainicul şi oala fierbătoare .
CEAINICUL executat din aluminiu sau alamă nichelată, cuprinde două compartimente, unul în care se pune apa pentru pregătirea ceaiului şi altul, în care este amplasat elementul încălzitor legat la o fişă de apar at cu guler de protecţie. Ceainicul este prevăzut cu un capac pentru închiderea ermetică a vasului şi cu un mtner izolant pentru transportarea şi manevrarea lui .
Racordarea ceainicului la priza de curent se face cu ajutorul unui cordon amovibil.
Caracteristicile tehnice :
-puterea absorbită de elementul încălzitor 600 W
-capacitatea vasului 1,5
OALA FIERBĂTOARE, executată din aluminiu sau alamă nichelată are elementul încălzitor amplasat, de asemenea, în fundul dublu al vasului. Oala fierbătoare are prevăzut un capac cu maner izolant, precum şi un maner pentru manevrare şi deplasare .
Unele oale fierbătoare sunt dotate cu fluier de semnalizare sau cu limitator automat de protecţie împotriva supraîncălzirii.
Caracteristicile tehnice:
— puterea absorbită c elementul încălzite 800 W ;
— intensitatea curentul i nominal 3,6 A ;
— capacitatea vasului 2 l.
— d. Termoplonjorul electric. Termoplonjorul este folosit pentru
încălzirea şi fierberea lichidelor conţinute într-un vas "rezistent la temperatură ridicată.
Termoplonjorul este alcătuit dintr-o rezistenţă electrică introdusă într-un tub metalic, nichelat sau cromat, de formaunei spirale, rezistenţa fiind înglobată într-un material izolant termorezistent. Capetele rezistenţei electrice sunt îmbinate prin lipire cu capetele cordonului de racordare la priza de curent, îmbinarea fiind protejată de corpul termoizolant al clemei de îmbinare.
Termoplonjoarele se execută în diferite forme constructive si de puteri de la 200 la 600 W, cele mai uzuale plonjoarele fiind pentru încălzirea lichidelor pană la 200 ml.
Punerea in funcţiune a termoplonjorului se face numai după ce corpul Încălzitor a fost introdus în apă, în caz contrar produeîndu-se arderea rezistenţei electrice.
De asemenea, mai trebuie avut grijă ca nivelul lichidului din vas să fie între cele două repere marcate pe corpul plonjorului, scufundarea in afara acestor limite provocind arderea rezistenţei. Scoaterea plonjorului din lichidul încălzit se va face numai după deconectarea lui de la priza de curent .
Caracteristicile tehnice :
— puterea absorbită de rezistenţa electrică 200 — 600 W
— intensitatea maximă a curentului 2,8 A.
e. Prăjitorul de pline, Prăjitorul de paine este un aparat electrocasnic folosit deseori pentru prăjirea feliilor de paine în anumite situaţii.
Elementele componente ale prăjitorului de paine sunt formate, în principal, dintr-un corp metalic în interiorul căruia este amplasat elementul încălzitor cu rezistenţe electrice descoperite în poziţie verticală, protejate pe ambele feţe de grătare metalice. De asemenea, aparatul mai este prevăzut cu grile exterioare rabatabile, care au rolul de a susţine în poziţie verticală feliile de paine ce urmează să fie supuse prăjirii.
Punerea în funcţiune a prăjitorului de paine se face prin racordarea directă a elementului încălzitor, cu ajutorul cordonului cu fişă la priza de curent.
Caracteristicile tehnice:
-puterea absorbită de elementul încălzitor 200-300W
-tensiunea nominală a curentului 220V
sursa imaginii http://maiworldnow.files.wordpress.com
- Cum se executa o pardoseala din mozaic turnat (21907 visits)
- Defectele posibile la frigiderul cu compresor si remedierea lor (17984 visits)
- Defectele posibile la masinile de spalat automate (17620 visits)
- Defectele instalatiei WC si remedierea lor (6263 visits)
- Defecte posibile ale fierului de calcat si remedierea lor (5978 visits)
- Cum facem o femeie sa ajunga la orgasm (5341 visits)
- Cum lipim o teava de plumb (5001 visits)
- Cum sa varuim (4813 visits)
- Defecte ale radiatorului electric cu ulei si remedierea lor (4774 visits)
- Cum se aplica un tapet nou peste un tapet vechi (4670 visits)
- Despre mortarul pentru zidarii si tencuieli (4665 visits)
- Cum se prepara solutia de clei de oase - cleiul din faina de grau folosite la aplicarea tapetului (4149 visits)
- Defectele posibile la priza si remedierea lor (3826 visits)
- Berea Corona (3686 visits)
- Defectele ce pot aparea la aragaz si remedierea lor (3248 visits)
- Defectele posibile la masinile de spalat automate
- Cum facem o femeie sa ajunga la orgasm
- Ce trebuie sa facem pentru a seduce o femeie?
- Despre aparatele electrocasnice pentru incalzirea locuintelor
- Ce pot face pentru a-mi recuceri fosta partenera
- Cele mai bune strategii pentru a domina o femeie
- Parfumuri de vara barbatesti
- Cum trece barbatul printr-o sarcina
- Defectele posibile la masinile de spalat automate
- Cum se inlocuieste o placa de beton mozaicat
- Cum se executa o vopsire cu compozitie pe baza de ulei
- Cum se executa o vopsire cu compozitie pe baza de poliacetat de vinil
- Cum se executa o vopsire cu compozitie pe baza de rasini
- Defectele, cauzele şi remedierile suprafetelor varuite, zugravite şi vopsite
- Sculele si materialele specifice lucrarilor de tapetare
- Cum se calculeaza cantitatea necesară de tapet
- Lucrarile pregatitoare pentru aplicarea tapetului
- Cum se prepara solutia de clei de oase - cleiul din faina de grau folosite la aplicarea tapetului
- Aplicarea compozitiilor de zugraveli si de vopsitorii
- Cum se face slefuirea in procesul de prelucrare a suprafetei suport inainte de varuire sau vopsire
Categorie: Lumea Barbatilor - ( Lumea Barbatilor - Archiva)
Data Adaugarii: 11 February '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :