FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,849
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
2
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Plantele agatatoare

Tag-uri Populare


relatii   social   interactiune   individ   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   plimbare   relaxare   vacanta   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   vedete   religie   vise   copii   pasiune   societate   pamant   amabilitate   ghiveci   eleganta   evolutie   madonna   familie   copilarie  

All Tags

Famous Forum

 

Plantele agatatoare

 Q:   Intreaba despre Plantele agatatoare       
Plantele agatatoare reprezinta in primul rand o solutie universal valabila, la indemana iubitorilor naturii, pentru a transforma si ambientul exterior al propriei locuinte intr-o veritabila gradina, chiar daca e una extinsa pe vertical.

Pe langa aportul decorativ pe care il aduc la infrumusetarea fatadelor si exterioarelor de locuinte, plantele agatatoare merita sa fie luate in calcul si ca veritabile sisteme de mascare a neajunsurilor arhitecturale care pot fi de natura structurala sau pot consta pur si simplu in deteriorari vizibile ale suprafetelor.

Solutia utilizarii acestor plante este cu atat mai avantajoasa cu cat poate reprezenta remediul ideal in cazul caselor care nu dispun de o gradina proprie, ori chiar in cazul exterioarelor apartamentelor de bloc.

In categoria pla ntelor agatatoare figureaza mai multe specii, dintre care cel mai frecvent intalnite sunt iedera, iarba de foc (acestea sunt verzi chiar si in perioada friguroasa de iarna), caprifoiul, vita salbatica, iasomia, trandafirii, sangele voinicului, glicina etc.

Aceste specii prezinta caracteristici individuale si moduri tipice de a se manifesta. Spre exemplu, unele dintre acestea, printre care fasolea de Spania si caprifoiul, au nevoie de suporturi pentru a creste armonios. In jurul acestor suporturi ele isi infasoara tulpina, motiv pentru care este nevoie de interventia noastra in acest sens.

Alte plante agatatoare precum iedera si vita salbatica au radacini aeriene de fixare sau carcei, prin intermediul carora isi gasesc singure modalitatile de a se inalta, asa incat nu necesita o atentie speciala. Plantate la baza peretilor, nu provoaca lasarea terenului, intrucat sistemul lor foliar si radicular nu modifica procentul de umiditate al solului, iar pe de alta parte, impiedica cresterea si proliferarea buruienilor.

Plantele nu necesita multa apa si, un lucru foarte important de retinut, nu agreeaza expunere excesiva la razele solare foarte intense. Singurele doua exceptii de la aceasta regula sunt caprifoiul si vita salbatica.

Plantate la baza peretilor, nu provoaca lasarea terenului deoarece sistemul lor foliar si radicular nu modifica procentul de umiditate al solului. Un alt avantaj este acela ca impiedica cresterea si proliferarea buruienilor.


Tag-uri: iedera, caprifoi



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :