FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 990
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cresterea plantelor agatatoare

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   curent   reparatii   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   boli   tratament   ingrijire   sfat   job   vopsea   interactiune   individ   relatii   vin   social   sapun   dorinta   dragoste   stomatolog   antilopa   imagine   bronz   pete albe   lumina   aluminiu   solutii   dinti   carpa   pamant  

All Tags

Famous Forum

 

Cresterea plantelor agatatoare

 Q:   Intreaba despre Cresterea plantelor agatatoare       
Cresterea plantelor agatatoare Controlul asupra modului de crestere si dezvoltare a unei plante agatatoare este un aspect deosebit de important. In ceea ce priveste modul de plantare, speciile agatatoare pot fi amplasate in ghivece si ladite, avand totusi dezavantajul de a limita cresterea plantelor.

Este containdicat sa se foloseasca ghivece suspendate deoarece nu sunt capabile sa sustina greutatea mare a plantelor. Ca o varianta optima, vor trebui utilizate recipiente mari. Largi, solide, stabile, folosind ca substrat de cultura mranita argilosa.

Suprafetele de zidarie pe care se dispun plantele trebuie sa fie in stare buna, iar eventualele fisuri sa fie acoperite, altfel planta le poate largi in mod periculos.

Planta trebuie tunsa frecvent si ingrijita. In caz contrar, aceasta mentine un nivel cresul de u miditate la nivelul peretelui care deterioreaza in timp tencuiala si atrage insectele parazitare. In plus, invadeaza stresinile, infundandu-le si poate deplasa olanele.

Oricat de inguste ar fi balcoanele sau terasele, daca spatiul ne permite, putem crea un spatiu extrem de agreabil, protejat de o copertina sau o perdea de plante agatatoare.

Pe langa aportul estetic, plantele vor avea si un rol functional deloc neglijabil, asigurand o protectie eficienta impotriva vantului, a ploii, dar si a privirilor indiscrtete.

Gardurile sunt niste suporturi extraordinare pentru plantele agatatoare, cu atat mai mult cu cat in cazul portiunilor deteriorate, plantele umplu golurile si confera un aspect estetic deosebit. Daca la baza gardului nu este pamant suficient, plantele pot fi amplasate in ghivece sau in ladite, asezate la baza.

Pentru amenajarea pasajelor si aleilor, se amplaseaza de-a lungul marginilor recipiente cu plante agatatoare, incadrand calea de acces. In scurt timp se va crea un veritabil tunel de verdeata. De retinut insa ca prin prezenta acestora se intensifica umbrirea, care poate afecta alte plante situate la nivelul solului.

Si usile, intrarile in locuinta sau portile de acces pot sa fie ornate cu plante agatatoare. Pentru asemenea spatii se recomanda utilizarea unei specii cu crestere mai putin abundenta, daca nu se doreste extinderea plantei pe toata fatada imobilului.


Tag-uri: iedera, ghivece



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 14 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :