FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,067
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ingrijirea florilor de apartament

Tag-uri Populare


relatii   social   interactiune   individ   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   plimbare   relaxare   vacanta   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   vedete   religie   vise   copii   pasiune   societate   pamant   amabilitate   ghiveci   eleganta   evolutie   madonna   familie   copilarie  

All Tags

Famous Forum

 

Ingrijirea florilor de apartament

 Q:   Intreaba despre Ingrijirea florilor de apartament       
In timpul înfloririi lor, plantele de apartament au o mai mare nevoie de apă ca de obicei, mai ales în anotimpul cald. Deci, iarna, vor fi udate mai rar, vara mai des.
Astfel, în încăperile cu temperatura de 4...8°C, se vor uda numai o dată pe săptămană, dar şi după cum primesc lumină. Cele cu mai multă lumină este logic să fie udate mai des.

Pentru a nu se evapora prea repede apa se va crea un climat mai umed în cameră, iar pulverizarea se va face cu apă călduţă, nu rece.

Dacă avem grijă ca aceste plante să aibă o temperatură constantă şi sa fie ferite de curent, ele se vor dezvolta şi vor înflori spectaculos. Pentru aceasta, nu trebuie să lăsăm aerul rece să pătrundă d irect, prin aerisire, ci indirect, printr-o cameră laterală sau printr-un ochi de geam, lateral.
Nu le vom ţine direct pe duşumea, ci ridicate la minimum un metru pe un postament sau o etajeră mai solidă.

Cand în cameră temperatura depăşeşte 16...17°C, vom aerisi mai des, şi vom avea, pe calorifer şi în casă vase de apă, pentru menţinerea umidităţii.

Datorită spaţiului limitat al vaselor în care plantele cresc, le vom ajuta să se dezvolte introducand în apă îngrăşăminte chimice (azotat de potasiu, fosfor). Un ingrăşămant complet este o combinaţie de azot, fosfor şi potasiu, în anumite cantităţi, din care vom dizolva 2—3 grame la un litru din apa cu care udăm plantele, o dată la o săptămană.

Vara se vor uda dimineaţa şi seara (depinde însă şi de specia plantei), vom afana pămantul cu un cuţit şi vom avea grijă să aibă scurgerea apei neblocată.
Cand înfloresc, le vom curăţa de frunzele şi rămurelele uscate, ajutandu-le astfel la creştere.

Ne putem împodobi ferestrele, balcoanele, terasele cu ghivece şi coşuri de flori, suspendate sau nu, cu: muşcate, petunii, glicine, călţunaşi (care sunt atat de frumos coloraţi şi au un parfum plăcut), micşunele, cerceluşi, asparagus, fucsia etc.


Tag-uri: ghiveci, plante, pamant



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :