FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,535
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sadirea si intretinerea vegetatiei in acvarii

Tag-uri Populare


relatii   social   interactiune   individ   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   plimbare   relaxare   vacanta   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   vedete   religie   vise   copii   pasiune   societate   pamant   amabilitate   ghiveci   eleganta   evolutie   madonna   familie   copilarie  

All Tags

Famous Forum

 

Sadirea si intretinerea vegetatiei in acvarii

 Q:   Intreaba despre Sadirea si intretinerea vegetatiei in acvarii       
Sadirea plantelor in acvarii se efectueaza imediat dup ace s-a amenajat un substrat si inainte de a se umple cu apa (in cazul plantelor submerse) sau dupa in cazul plantelor plutitoare. Pentru a fi mai comod de lucrat substratul trebuie sa fe umezit. La plantare trebuie tinut seama sa nu se depaseasca o anumita proportie dintre volumul de apa si desimea vegetatiei si dintre capacitatea recipientului si numarul pestilor. Pe langa aceasta, vegetatia nu trebuie sa micsoreze spatial de inot al pestilor. Ea trebuie , in mod normal sa ocupe 20-45% din volumul apei din recipient. Plantele folosite in acvarii, ca orice organism viu pentu a creste si a se dezvolta normal trebuie sa fie ingrijite. Pentru aceasta odata cu vegetatia plantata este necesar pentru dezvoltarea ei ca acvariu sa nu mai fie mutat dintr-un loc in altul.

Plantele etiolate cu frunzisul zdrentuit de pesti care consuma si vegetale sau cele invadate de alge trebuie eliminate cu grija pentru a nu tulbura apa. Prin unele sectionari li se poate accelera dezvoltarea. Astfel la Aponogeton si la Bacopa li se vor reteza varful tulpinelor periodic sau mladitele axilare, iar la plantele cu tulpini subterane se vor sectiona portiunile mult dezvoltate cu frunze ingalbenite pentru dezvoltarea frunzisiului tanar nou format. Pentru infranarea creserii prea mare a frunzelor, care ar depasii cu mult suprafata apei trebuie sa se acopere acvariu cu un geam. Daca dezvoltarea continua se va indeparta din vegetatie mai ales din cea plutitoare.

Specii de plante :

Vallisneria Spiralis – planta submerse de apa dulce, stagnanta din regiunile de campie. Are o tulpina scurta si prevazuta cu un manunchi de Frunze in forma de panglica alungita, lata de 5-12 mm ssu cu varful rotunjit.

Elodea Canadensis- planta submerse comuna in apele dulci, stagnante de la campie. Are o tulpina lunga si subtire care se ramifica si este prevazuta cu Frunze ovalare de aproximativ 1 cm lungime dispuse cate patru pe vertical pe intreaga tulpina.

Aponogeton Crispus – planta acvatica dulcicola originara din Eeylon. Are o tulpina subterana, ovalara de la care pornesc in sus Frunze delicate alungite linear, ceva mai inguste catre varf, usor ondulate pe margini si prevazute cu un petiol lung si subtire.

Ceratopteris Thaiclroides – planta tropicala submersa, dulcicola. Are o tulpina submerse cu Frunze mari alungite si adanc scobite pe margini. Se dezvolta bine in ape cu temperature intre 20-25C si cu putine saruri de calciu solvite.
sursa imaginii : brainyday.com


Tag-uri: acvariu, pesti, plante, vegetatie, vallisneria spiralis, aponogeton crispus



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 20 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :