FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,273
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa avem grija de plantele de apartament

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa avem grija de plantele de apartament

 Q:   Intreaba despre Cum sa avem grija de plantele de apartament       
Cum sa avem grija de plantele de apartament Prin coloritul lor variat, prin parfumul ce-l emană, plantele şi florile înfrumuseţează şi dau viaţă apartamentului. Nici un cămin fără plante şi flori, deoarece nu sunt nici scumpe, nici greu de întreţinut.

Pentru a se dezvolta frumos, plantele au nevoie de lumină, umiditate, aer, căldură. Se udă cu apă la temperatura camerei la 2-3 zile după specia florii. Frunzele trebuie curăţate de praf din cand în cand, pentru o bună respiraţie a plantei. Ghiveciul va fi prevăzut cu un orificiu pentru scurs surplusul de apă, iar la fund se pune un mic strat de nisip şi apoi pămantul necesar.

Pentru a creea o atmosferă de optimism de veselie, florile se plasează în tot apartamentul. In vestibul unul- două ghivece sau o plantă agăţătoare care sa se întindă pe un stelaj îţi spun parca un călduros bun venit. Nu se recomandã pãstrarea pe termen lung a plantei în ghiveciul de transport deoarece planta se gãseste într-un substrat alcãtuit din turbã, foarte afânatã si foarte usoarã, pentru a fi mai usor de transportat, iar cantitatea de substante nutritive cu care este fertilizatã planta înainte de livrare îi ajunge unei plante între trei si sase sãptãmâni.

Conteaza foarte mult modalitatea in care amplasam plantele in locuinta noastra, acest lucru influentand dezvoltarea lor. Locul cel mai potrivit din apartament pentru plasarea ghivecelor rămane totuşi fereastra deoarece are mai multă lumină. Sunt ideale locurile ferite de curenti de aer, cu o temperaturã constantã, bine iluminate si aerisite, ferite de trafic.
Se poate aranja o jardinieră din metal cu mai multe braţe şi mai multe locuri de ghivece mai mici la diferite înălţimi.

Ghivecele mai mici se pot aşeza pe trepiede sau băncuţe, iar cele mari se aşează direct pe podea peste o tavă de tabla. Specialistii recomanda ca la 2 sãptãmâni dupã cumparare sã se transfere planta într-un ghiveci nou, cu 2-5 cm mai mare decât cel de transport. Trebuie ca dimensiunile ghiveciului sa fie adaptate la forma si dimensiunile plantei. Nu utilizati ghivece mult mai mari decât planta, deoarece acest lucru este foarte dãunãtor dezvoltãrii sale.

Frumuseţea florilor tăiate trebuie pusă în valoare prin aranjarea lor în vase corespunzătoare amplasate în cameră pe fondul cel mai potrivit. Astfel :

— Florile cu tulpină înaltă, gladiolele, crinii, garoafele, necesită vase înalte cu deschizătura evazată, ca fiecare fir să poată lua o graţioasă şi naturală înclinaţie pe vas.

— Florile cu tulpina lemnoasă ca liliacul, iasomia etc. se aşează tot în vase înalte însă drepte.

Vasele mari cu astfel de buchete se pot aşeza şi direct pe podea într-un colţ în plină lumină sau chiar în faţa ferestrei.

— Florile mici, ghioceii, violetele, branduşele, lăcrămioarele se pun în vase mici plasate pe masă, pe o etajeră etc.
Albul lăcrămioarelor se armonizează foarte frumos într-un vas mic albastru.

— Florile cu coada foarte scurtă de 2-3 cm, se aranjează în cupe pline cu apă sau lăsate să plutească pur şi simplu într-o fructiera. Există şi suporturi speciale care se aşează pe fundul vasului pentru susţinerea florilor.
Dacă într-o anumită ocazie nu avem vase suficiente, o sticlă de lapte, un borcan, un recipient oarecare îmbrăcat în material textil (un fular, o eşarfă) se poate transforma pe loc într-un splendid vas.

Un frumos buchet de : garoafe, margarete, narcise etc. aşezat pe colţul unui birou, masă de toaletă, pian, completează prin farmecul şi graţia lor interiorul în care le plasăm.

Trebuie ştiut că unele flori sunt mai frumoase în grup mai mic 3-5 fire, liliacul, crinii. Altele din contră cer un buchet mai mare. Florile de camp se armonizează foarte bine cu alte specii. După ce s-a ales vasul corespunzător florii, trebuie căutat locul cel mai potrivit de plasat în cameră.

Astfel albul narciselor, crinilor, iese în evidenţă dacă au în spate o mobilă sau o draperie de culoare închisă. Trandafirii, macii, florile roşii, vor avea un fond alb.
Florile nu trebuie înghesuite în vas. Pentru a ne da mai bine seama de cum trebuie aranjate, este bine, ca să le punem în vas, una cate una, chiar pe locul unde va rămane vasul. Se stie ca orice planta cultivata in interior are o dezvoltare usor incetinita fata de un exemplar similar cultivat in gradina, in mediu natural. Din acest considerent , ele trebuie ajutate din cand in cand cu o doza slaba de ingrasamant pentru plante cu flori. Nu folositi fertilizantul in mod exagerat, o aplicare la fiecare 2 saptamani, in perioada aprilie-septembrie, fiind mai mult decat suficienta.

Mai trebuie ştiut că florile sunt foarte sensibile la curenţii de aer. Nu este indicată nici schimbarea bruscă de temperatură, nici măcar schimbarea de loc. Apa mi se schimbă zilnic, ci atunci cand s-a tulburat puţin şi să nu fie prea rece, ci la temperatura camerei.

Pentru a rezista mai mult timp, în apa vaselor cu flori se pot pune prafuri speciale care se găsesc de vanzare (în pliculeţe mici) la florării. Tot pentru acelaşi motiv tija lemnoasă a liliacului se rupe şi se zdrobeşte, iar tija florilor fragede se taie oblic. Praful se adună foarte repede, iar un strat de praf pe frunze, indiferent cât de mic ar fi, blochează lumina şi împiedică planta să realizeze cum trebuie procesul de fotosinteză. O plantă curată, care primeşte suficientă lumină, este sănătoasă, mai rezistentă la boli şi la atacul dăunătorilor. Curăţarea periodică a frunzelor va aduce beneficii pentru plantele pe care le îndrăgiţi şi va da un aspect mult mai plăcut interiorului.

Pentru a avea în permanenţă verdeaţă în casa, va sugerăm să puneţi într-un vas mic, apă cu fire de iederă. Trebuie avut grijă să se completeze apa din vas şi să se taie din cand în cand rădăcinile care cresc în apă. Sub nicio forma nu trebuie sa amplasam plantele în apropierea unor surse de frig sau cãldurã excesivã, în apropierea televizorului, a computerului si a altor aparate electrocasnice generatoare de câmpuri cu un înalt nivel de radiatii electromagnetice, în apropierea aparatelor de aer conditionat, în zonele cu trafic intens.

sursa imaginii freedigitalphotos.net


Tag-uri: ghiveci, lumina, pamant



Categorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 31 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :