Statistics:
Visits: 1,142 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Care sunt nevoile calorice la cardiaci
Q: | Intreaba despre Care sunt nevoile calorice la cardiaci |
Majoritatea pacienţilor duc o viaţă sedentară impusă de necesitatea restrangerii activităţii fizice, în aceste condiţii este suficient un aport caloric; de 2500-2800 calorii în 24 ore. La bolnavii imobilizaţi la pat, necesarul de calorii este şi mai mic cu aproximativ de 2000 de calorii. Aceste cifre se referă bineînţeles la bolnavii care au o greutate normală. La copii în perioada de creştere şi la adulţi cu stări de de nutriţie este necesar un aport caloric şi proteic mai mare. Majoritatea cardiacilor au însă o greutate normală sau peste normal. Dacă aportul caloric nu este redus corespunzător reducerii activităţii fizice produce uşor o creştere în greutate.
Efectele defavorabile al e excesului de greutate în bolile cardio-vasculare sunt multiple :
-constituie o sarcină suplimentară pentru inima, deoarece orice activitate fizică se efectuează cu o cheltuială mai mare de energie impusă de miscarea unui număr mai mare de kilograme. De asemenea inima trebuie să pompeze un volum mai mare de sange, volumul suplimentar fiind destinat hranirii tesutului gras.
- respiraţia este îngreuiată la obezi deoarece fiecare mişcare respiratorie trebuie să învingă rezistenta impusa de excesul de grăsime de pe torace si abdomen. Si acest factor creşte sarcina inimii. In plus scaderea amplitudinii mişcărilor respiratorii ingreuneaza circulatia de întoarcere în venele membranelor inferioare, favorizand apariţia trombozelor venoase.
-aportul culorii crescut creşte producţia de coleslerol, favorizand apariţia sau progresiunea aterosclerozei.
Efectele defavorabile ale excesului de greutate la pacienţii suferinzi de boli cardiovasculare sunt dovedite de evoluţia mai gravă a acestor afecţiuni in comparaţie cu cea a pacienţilor normoponderali. Scăderea în greutate şi mai ales revenirea la greutatea normală este urmată de ameliorari clinice importante. Mulţi pacienţi cu boli de Inimă care obosesc uşor şi nu primesc aer la activitate fizică uzuală, îşi recaştigă capacitatea de efort prin simpla scădere în greutate. Această măsură, Singură sau asociată unui tratament medicamentos, permite adesea normalizarea tensiunii arteriale.
Alcătuirea regimurilor de slăbire. Pentru eliminarea unui exces de greutate este necesar ca aportul caloric să fie mai mic decat caloriile consumate (bilant caloric negativ). Acest obiectiv se realizeaza cu diete sarace in calorii din care sunt eliminate alimentele bogate in calorii si inlocuite cu alimente care au un volum mai mare si au un calorredus.
Apa şi lichidele nu trebuie restranse, ele putand fi consumate după dorinţă mai ales dacă se respectă dieta săracă în sare. în ce priveşte alcoolul, acesta este pe lista alimentelor interzise, deoarece furnizează un număr mare de calorii şi are efecte defavorabile la cardiaci.
Numărul meselor trebuie să fie de 4-5 pe zi. Este o practică greşită să se elimine complet una sau mai multe mese, deoarece alimentaţia după perioade lungi de foame favorizează îngrăşarea.
O altă recomandare importantă este abţinerea de la consumul de alimente între mese. Mulţi pacienţi mănancă ,,doar" un biscuit, un covrig etc. între mese. Trebuie avut permanent în minte că orice aliment consumat peste raţia prescrisă constituie un aport caloric suplimentar care scade eficienţa dietei de slăbire.
Ritmul scăderii în greutate trebuie să fie în general de 1,5-2 kg pe lună; la acest ritm dieta este de regulă bine suportată. Scăderile rapide în greutate nu sunt recomandabile la pacienţii activi, deoarece produc o senzaţie de oboseală, iar la pacienţii predispuşi, creşterea grăsimilor din sange mobilizate din ţesuturi pentru acoperirea arderilor, poate produce complicaţii. în situaţii speciale, pot fi necesare slăbiri în timp scurt, dar atunci ele se fac sub control medical strict şi cu măsuri de protecţie corespunzătoare.
Controlul eficienţei curei de slăbire se face de catre pacient prin cantărire regulată. Stagnarea sau cresterea in greutate indică abateri de la regim. Este posibila o stagnare in greutate pentru perioade scurte de timp, chiar in condiţiile unei diete riguros respectate, Acest fapt se explică prin acumularea de apa rezultata din arderea grăsimilor. Apa se elimina spontan după cateva zile, sau mai repede, daca se administreaza diuretice. Fenomenul trebuie cunoscut de pacienti pentru a nu considera măsurile dietetice insuficiente şi a nu determina abandonarea regimului. Odata greutatea ideală obţinută prin regim, se poate trece la o dieta mai bogată în calorii. Această dieta trebuie să evite o nouă îngrăşare. Controlul greutăţii trebuie făcut în această perioadă mai des, lai regimul ajustat după curba greutăţii.
Efectele defavorabile al e excesului de greutate în bolile cardio-vasculare sunt multiple :
-constituie o sarcină suplimentară pentru inima, deoarece orice activitate fizică se efectuează cu o cheltuială mai mare de energie impusă de miscarea unui număr mai mare de kilograme. De asemenea inima trebuie să pompeze un volum mai mare de sange, volumul suplimentar fiind destinat hranirii tesutului gras.
- respiraţia este îngreuiată la obezi deoarece fiecare mişcare respiratorie trebuie să învingă rezistenta impusa de excesul de grăsime de pe torace si abdomen. Si acest factor creşte sarcina inimii. In plus scaderea amplitudinii mişcărilor respiratorii ingreuneaza circulatia de întoarcere în venele membranelor inferioare, favorizand apariţia trombozelor venoase.
-aportul culorii crescut creşte producţia de coleslerol, favorizand apariţia sau progresiunea aterosclerozei.
Efectele defavorabile ale excesului de greutate la pacienţii suferinzi de boli cardiovasculare sunt dovedite de evoluţia mai gravă a acestor afecţiuni in comparaţie cu cea a pacienţilor normoponderali. Scăderea în greutate şi mai ales revenirea la greutatea normală este urmată de ameliorari clinice importante. Mulţi pacienţi cu boli de Inimă care obosesc uşor şi nu primesc aer la activitate fizică uzuală, îşi recaştigă capacitatea de efort prin simpla scădere în greutate. Această măsură, Singură sau asociată unui tratament medicamentos, permite adesea normalizarea tensiunii arteriale.
Alcătuirea regimurilor de slăbire. Pentru eliminarea unui exces de greutate este necesar ca aportul caloric să fie mai mic decat caloriile consumate (bilant caloric negativ). Acest obiectiv se realizeaza cu diete sarace in calorii din care sunt eliminate alimentele bogate in calorii si inlocuite cu alimente care au un volum mai mare si au un calorredus.
Apa şi lichidele nu trebuie restranse, ele putand fi consumate după dorinţă mai ales dacă se respectă dieta săracă în sare. în ce priveşte alcoolul, acesta este pe lista alimentelor interzise, deoarece furnizează un număr mare de calorii şi are efecte defavorabile la cardiaci.
Numărul meselor trebuie să fie de 4-5 pe zi. Este o practică greşită să se elimine complet una sau mai multe mese, deoarece alimentaţia după perioade lungi de foame favorizează îngrăşarea.
O altă recomandare importantă este abţinerea de la consumul de alimente între mese. Mulţi pacienţi mănancă ,,doar" un biscuit, un covrig etc. între mese. Trebuie avut permanent în minte că orice aliment consumat peste raţia prescrisă constituie un aport caloric suplimentar care scade eficienţa dietei de slăbire.
Ritmul scăderii în greutate trebuie să fie în general de 1,5-2 kg pe lună; la acest ritm dieta este de regulă bine suportată. Scăderile rapide în greutate nu sunt recomandabile la pacienţii activi, deoarece produc o senzaţie de oboseală, iar la pacienţii predispuşi, creşterea grăsimilor din sange mobilizate din ţesuturi pentru acoperirea arderilor, poate produce complicaţii. în situaţii speciale, pot fi necesare slăbiri în timp scurt, dar atunci ele se fac sub control medical strict şi cu măsuri de protecţie corespunzătoare.
Controlul eficienţei curei de slăbire se face de catre pacient prin cantărire regulată. Stagnarea sau cresterea in greutate indică abateri de la regim. Este posibila o stagnare in greutate pentru perioade scurte de timp, chiar in condiţiile unei diete riguros respectate, Acest fapt se explică prin acumularea de apa rezultata din arderea grăsimilor. Apa se elimina spontan după cateva zile, sau mai repede, daca se administreaza diuretice. Fenomenul trebuie cunoscut de pacienti pentru a nu considera măsurile dietetice insuficiente şi a nu determina abandonarea regimului. Odata greutatea ideală obţinută prin regim, se poate trece la o dieta mai bogată în calorii. Această dieta trebuie să evite o nouă îngrăşare. Controlul greutăţii trebuie făcut în această perioadă mai des, lai regimul ajustat după curba greutăţii.
Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boala |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 05 October '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :