FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 359
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre sterilitate

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre sterilitate

 Q:   Intreaba despre Despre sterilitate       
Despre sterilitate Sterilitatea este incapacitatea unui individ matur de a procrea. Sterilitatea la barbat poate fi legata de impotenta sexuala sau consta numai in imposibilitatea de a fecunda prin cantitatea prea mica sau lipsa spermatozoizilor din sperma. Acest din urma fel de sterilitate apare ca urmare a blenoragiilor complicate, a tuber-culozei testiculare, dupa parotidita epidemica cu complicatii testiculare bilaterale, sau ca urmare a iradierilor cu substante radioactive sau raze X.

O femeie se considera sterila cand nu ramane gravida dupa 2 ani de viata sexuala regulata cu un barbat sanatos din punct de vedere sexual. Sterilitatea femeii este primara, cand nu a ramas niciodata gravida, sau secundara, cand apare dupa o perioada da fertilitate. Sterilitatea feminina este datorita fie unor malformati i ale organelor genitale, fie obstructiei tubare consecutive unei tuberculoze peritoneale, sau unei metroanexite cu gonococ sau alt germen.

O alta cauza a sterilitatii o constituie tulburarile de ovulatie ale ovarului sau imposibilitatea oului fecundat de a se fixa si dezvolta in uter. In tratamentul sterilitatii trebuie precizat in primul rand care din cei doi soti este steril, apoi instituit tratamentul necesar.

Sterilitatea masculina este greu de influentat; sterilitatea feminina se poate trata mai usor cand este vorba de o tulburare endocrina si mai greu cand este vorba de lipsa de permeabilitate a trompelor.

Tratamentul balnear, fizioterapeutic si uneori, cel chirurgical, pot aduce vindecarea.
Prevenirea sterilitatii se face prin tratarea precoce si completa a blenoragiilor, evitarea infectiilor genitale la femeie printr-o riguroasa igiena genitala si sexuala si prin evitarea avorturilor.


Tag-uri: sterilitate, impotenta sexuala, spermaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 28 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :