FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 5,618
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se prepara solutia de clei de oase - cleiul din faina de grau folosite la aplicarea tapetului

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se prepara solutia de clei de oase - cleiul din faina de grau folosite la aplicarea tapetului

 Q:   Intreaba despre Cum se prepara solutia de clei de oase - cleiul din faina de grau folosite la aplicarea tapetului       
a. Cum se prepară soluţia de clei de oase.

La amorsarea suprafeţelor suport, în vederea aplicării tapetului, soluţia de clei de oase se prepară după următoarea reţetă :

-clei de oase 1 kg ;
-apă 5 1.

Plăcile de clei se sparg în bueăţi mici şi se introduc într-un vas cu apă rece, unde se lasă să se înmoaie timp de 24 ore.
După înmuierea cleiului, amestecul se fierbe pană la dizolvarea completă a bucăţilor de clei, după care se strecoară prin sita cu 400—625 ochiuri/cm2.
Soluţia de clei de oase se prepară în astfel de cantităţi încat să poată fi consumate în circa 1/2—1 oră de la prepararea ei.
In cazul cand au rămas cantităţi neconsumate, sau daci s-au răcit, înainte de reluarea lucrărilor de tapetare, soluţia de clei se înc lzeşte din nou cu adaos redus de apă, deoarece această soluţie se foloseşte caldă, la temperatura de 40—50°C.

b. Cum se prepară cleiul din făină de grau.

Pentru lipirea hartiei de ziar şi a tapetului, se preapară după următoarea reţetă :
-făină de grau 2,000 kg ;
-apă 8,000 1 ;
-clei de oase (soluţie) 0,200—0,300 1;
-acid fenic (fungicid în concentraţie 0,25%) 0,025 kg ;
-insecticid (Lindatox) 0,500 l.

Mai înai, se cerne făina de grau prin sită de 400—625 ochiuri/cm2. Apoi, se fierbe într-un vas de apă în cantitate de 8 l, din care se toarnă într-un alt vas 1/3 din cantitatea de apă clocotită. Se introduce în apa clocotită 2 kg făină de grau, în mod treptat, se amestecă bine conţinutul, apoi se adaugă şi restul de apă clocotită, continuandu-se operaţia de omogenizare a conţinutului, după care se lasă timp de 24 ore la înmuiat.

A doua zi, amestecul se fierbe într-un alt vas, din tablă galvanizată, pană la desfacerea cocoloaşelor. Cleiul de făină se strecoară prin sită de 400—625 ochiuri/cm2, trecandu-se într-un alt vas curat.
După răcire, cleiul de făină trebuie să aibă o astfel de consistenţa încat să poată fi uşor întins cu bidineaua, într-un strat subţire şi uniform, pe hartia de ziar sau pe tapet.

Cleiul de făină se amestecă cu cleiul de oase, preparat după reţeta de mai sus, astfel ca să se obţină un dozaj de 0,200—0,300 1 soluţie de clei de oase la 10 1 clei de făină, după care se consideră bun pentru folosire ca adeziv pentru hartie şi tapet.
In cazul cand acest preparat se foloseşte după un interval mal mare de 3 zile de la pregătirea lui se procedează astfel:

-pentru împiedecarea formării mucegaiului, după răcirea amestecului se adaugă în vasul cu clei de făină fungicid, cu un dozaj de 25 g acid fenic la 10 1 clei de făină ;
-pentru protecţia împotriva insectelor se va mai adaugă insecticid de tipul „Lindatox 20" sau „Carbetox", cu un dozaj de 0,51 insecticid la 10 1 clei de făină.
Este indicat ca prepararea cleiului de făină să se facă în astfel de cantităţi încat să poată fi consumate în cel mult 3 zile de la preparare.

Atenţie ! - Fierberea cleiului de oase şi a cleiului de făină trebuie să se facă în vase din tablă galvanizată, departe de obiecte şi materiale inflamabile, luandu-se totodată măsurile de pază contra incendiului.

sursa imaginii http://freshome.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 15 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :