FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,641
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum aplicam tapetului

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum aplicam tapetului

 Q:   Intreaba despre Cum aplicam tapetului       
Aplicarea tapetului pe pereţi nu prezintă dificultăţi, dacă lucrările pregătitoare pentru tapetare au fost executate în mod corespunzător şi dacă faşiile de tapet au fost bine tăiate la dimensiune şi adevate. pentru ca punerea în operă să fie mult simplificată.
înainte de a fi pregătit tapetul pentru aplicare, se verifică dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii de calitate :

1)Pelicula să nu se desprindă de pe hartia suport şi nici să nu prezinte fisuri la îndoirea lui pe un dorn cu diametrul de 2 mm, pelicula tapetului fiind spre exterior.

2)Suprafaţa tapetului să nu prezinte fisuri, iar marginea tapetului să nu aibă rupturi care să depăşească 10 mm, admiţandu-se două rupturi pe o lungime de 1 m.

3) Suprafaţa peliculei să fie uniform acoperită, iar în ceea ce priveşte desenul şi culoarea să nu prezinte pete, arsuri şi alte defecte.

4) Tapetul să nu emane mirosul său caracteristic decat cel mult 7 zile de la aplicarea pe perete.

Tapetul se aplică pe pereţi într-o anumită ordine, în funcţie de forma încăperii, de regulă, începand dintr-o parte sau din cealaltă parte a ferestrei şi terminînd cu porţiunile de perete care sunt mai puţin luminoase; ,
In alte situaţii, tapetul se poate aplica, înce-pand fie din colţul din dreapta, fie din colţul din stanga peretelui, luat cş bază de lucru pentru tapetare.

In acest scop, se face trasarea pe fiecare perete, cu ajutorul unei sfori unsă cu cretă sau cu un pigment mineral, prin linii verticale de reper, pentru ca lipirea faşiilor de tapet să fie făcută corect. Trasarea se mai poate face şi cu ajutorul firului cu plumb, trasînd cu un creion linia verticală care indică poziţia primei faşii de tapet .
De asemenea, în cadrul acestei operaţii de trasare, se marchează şi linia de separaţie a suprafeţei tapetate de cea a plafonului, pentru ca aplicarea tapetului să se facă de sus în jos de la această linie de demarcaţie.
In cazul cand aplicarea tapetului se, face de la întretăierea peretelui cu plafonul, nu mai este necesară trasarea acestei linii de demarcaţie.

După verificarea calitativă a sulurilor de tapet şi trasarea liniilor de reper, se trece la tăierea, ungerea cu adeziv a faşiilor de tapet
şi la aplicarea tapetului pe pereţi.
în acest caz se procedează astfel:

1) Tăierea faşiilor de tapet se face ţinîndu-se seama de datele care au stat la baza determinării numărului de faşii şi a cantităţii necesare de suluri de tapet, în care au fost cuprinse majorările pentru suprapuneri, căderi în timpul lucrului etc.
Sulul de tapet se aşează pe masa de lucru, se derulează cu faţa în sus şi apoi, se taie din el faşiile la dimensiunea calculată. Se va avea grijă ca la aplicarea faşiilor pe perete, marginea de care se trage pentru derularea sulului să fie folosită spre plintă, iar cealaltă margine din interiorul sulului să fie folosită spre linia de demarcaţie dintre perete şi plafon., Acest lucru este necesar, pentru ca aspectul si reflexia luminii să fie uniform pe întreaga suprafaţă tapetată.

De asemenea, trebuie avut în vedere ca, la tăierea faşiilor, motivele, respectiv desenele decorative să se continue sau să se completeze astfel ca să se obţină un ansamblu corect de desene şi colorit pe întreaga suprafaţă tapetată .
Faşiile de tapet se taie perpendicular pe marginea laterală a sulului, cu ajutorul echerului mare şi a foarfecelor lungi, se îndreaptă eventualele margini rupte, după care se aşează pe masa de lucru cu faţa în jos pentru aplicarea adezivului.

2) Ungerea cu adeziv a faşiilor de tapet se face cu ajutorul unei bidinele cu care se aplică cleiul de făină pe dosul faşiilor .

Aplicarea cleiului de făină pe dosul faşiilor se face în felul următor :

1) Se începe prin ungerea primei jumătăţi dm lungimea faşiei,
2) Partea pe «are s-a aplicat adezivul se îndoaie in două cu fmţa unsă spre interior, evitandu-se suprapunerea peste cealaltă jumătate neunsă, precum şi formarea de cute pe suprafaţa tapetului.
3. Se trage pe masă a doua jumătate de faşie de tapet şi se aplică cu bidineaua cleiul de făină de la interior spre marginea faşiei de tapet.
4) Se îndoaie în două partea unsă, aşa cum s-a procedat la prima jumătate de faşie , după care se mai îndoaie încă odată fasia de tapet, suprapunandu-se cele două jumătăţi
După ce au fost adezivate în acest mod 4—5 faşii de tapet se consideră terminate lucrările pregătitoare şi se trece la aplicarea tapetului pe pereţi.

sursa imaginii - fresh home.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 07 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :