FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,687
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Principalele defecte la tapetare si remedierea lor

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Principalele defecte la tapetare si remedierea lor

 Q:   Intreaba despre Principalele defecte la tapetare si remedierea lor       
In timpul lucrului sau după o perioadă de timp, pot apărea pe suprafaţa tapetului unele defecte, dintre care cele mai frecvente sunt umflăturile, respectiv bulele de aer, deslipirile, rupturile şi altele, defecte ce se pot remedia folosind tehnologii de execuţii adecvate.

a. Cum se resoarbe o umflătură.

Datorită unei aplicări necorespunzătoare a tapetului pe perete, sau datorită unei neteziri incorecte după operaţia de lipire a tapetului, se formează pe suprafaţa tapetului umflături, ceea ce a făcut ca aerul să nu fie îndepărtat complet şi să fie prins sub formă de umflături sub tapet.
Pentru a remedia acest defect , se găureşte umflătura cu un ac cu gămălie sau se practică, cu o lamă de ras, o tăietură în formă de cruce , apoi sc înmoaie cele 4 colţuri de tapet formate prin crestare, după care se netezesc cu un burete umed pentru eliminarea aerului, făcand astfel să dispară umflătura.

Se deschid cu multă precauţie colţurile de tapet şi se aplică adezivul pe spatele lor, cu ajutorul unei pensule , apoi se rabat aceste colţuri pe suprafaţa suport, netezindu-se cu o rolă pentru a se obţine o perfectă aderenţă a lor .
Dacă umflătura se datoreştc lipsei de adeziv, se poate remedia acest defect prin introducerea adezivului în umflătură, cu ajutorul unei siringi medicale, înţepand tapetul în mai mulle locuri si injectand In cantităţi mici adezivul sub formă fluidă , după care se trece cu rola de netezit.

b.Cum se repară o deslipire.

De obicei, la marginea faşiei de tapet se produce o deslipire, datorită umidităţii peste limita admisibilă avută la aplicarea tapetului sau datorită unei pregătiri necorespunzătoare a suprafeţei suport, ceea ce a condus la o slabă aderenţă cu tapetul.
înainte de a începe remedierea, trebuie să se verifice dacă tapetul nu are tendinţa ca să se deslipească şi în alte locuri sau în continuarea celei existente, trăgînd uşor de marginea deslipită, pentru a vedea rezistenţa acestuia, după care se trece la remedierea defectului.
In acest scop, se prepară adezivul din clei de făină, care se aplică mai întai pe suprafaţa suport, se lasă să se usuce şi apoi se aplică adezivul şi pe spatele tapetului deslipit. Se repune partea deslipită la locul ei şi se netezeşte cu rola suprafaţa tapetului.

c.Cum se acoperă o ruptură.

In multe cazuri, o ruptură pe suprafaţa tapetului provocată în urma unui accident, este însoţită şi de o deteriorare a suprafeţei suport, ceea ce complică remedierea defectului în această situaţie.
Mai întai, este necesar să se procedeze la refacerea suprafeţei ^u port, de regulă, cu glet de ipsos, pentru obţinerea unei suprafeţe netede şi apoi la aplicarea unei noi bucăţi de tapet peste ruptură.

Remedierea va fi posibilă, dacă avem la îndemană o bucală sau un rest de sul de tapet ţinut ca rezervă, de acelaşi desen, aceeaşi culoare şi nuanţă, pentru a nu apărea contraste po suprafaţa tapetată
Remedierea în cazul unei rupturi se începe prin tăierea unei bucăţi noi de tapet, de formă dreptunghiulară, care să acopere din plin suprafaţa de tapet ruptă şi să se racordeze desenul cu cel al rupturii .

Se fixează bucata dreptunghiulară de tapet peste suprajaţa ruptă., cu bucăţi de panglică adezivă, potrivindu-se astfel ca să se obţină un desen racordat corec.
Se decupează cu o lamă de ras cele două grosimi de tapet, cel nou şi cel vechi, sub forma unui dreptughi în interiorul celui apllcat anterior, astfel ca să se acopere ruptura de pe tapetul vechi .

Se desprinde, mai întai bucata nouă de tapet decupată, apoi resturile de tapet prinse cu bucăţi de panglică adezive şi apoi se dezlipesc cu grijă bucăţile de tapet vechi, pană la conturul lăiat cu lama .
Se lipeşte cu grijă, bucata de tapet sub formă de dreptunghi pe locul degajat, după care se trece cu rola de netezit .

sursa imaginii fc2.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 15 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :