FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 9,103
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
7
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este cortizonul

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este cortizonul

 Q:   Intreaba despre Ce este cortizonul       
Ce este cortizonul Cortizonul este un medicament cu actiune hormonala, obtinut din glandele suprarenale, unde este secretat in mod fiziologic sub dependenta sistemului nervos central, prin intermediul unui hormon al glandei hipofize ACTH (hormon adrenocorticotrophipofizar).

Cortizonul trece in organism sub forma de hidrocortizon, controland metabolismul glucidelor si al proteinelor. Principala sa utilizare este administrarea in cazurile de insuficienta suprarenala, dar in afara de aceasta este foarte utilizat in reducerea proceselor inflamatorii alergice, toxice, dismetabolice.

El amelioreaza starea generala alterata a bolnavilor cu stari infectioase grave, cu prabusirea tensiunii arteriale; se intrebuinteaza la reumatismul poliarticular acut, la bolile infectocontagioase, la bolile de piele (exeme i ntinse, pemfigus).

Se utilizeaza si la tratamentul initial al leucemiilor acute, la boala serului si la hepatite. Tratamentul nu este de lunga durata, deoarece prin efectele lor secundare, cortizonul, dubla retentie de lichide in organism si aparitia de edeme agraveaza infectiile inaparente, ulcerul gastroduodenal si uneori dau fenomene neuropsihice.

De aceea, tratamentul nu este aplicabil tuturor bolnavilor, iar scaderea sarii din alimentatie, adaugarea de potasiu, proteine si uneori antibiotice sunt conditii care trebuie respectate in administrarea lui.

Perioada de tratament cortizonic este urmata de un tratament cu ACTH pentru reducerea efectelor secundare amintite.

Industria farmaceutica livreaza acest medicament sub forma de Cortigen forte CIF (fiole), cu solutie de acetat de dezoxicorticosteron, supercortil CIF, de 4 ori mai activ decat hidrocortizonul, cu administrare orala, Supercortizol cu administrare locala, perorala sau injectabil, ca si Superprednol, care este foarte activ (de circa 30 de ori mai activ de cat hidrocortizonul).


Tag-uri: cortizon, medicament, actiune hormonalaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :