FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 618
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aportul de lichide in regimul cardiacului

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Aportul de lichide in regimul cardiacului

 Q:   Intreaba despre Aportul de lichide in regimul cardiacului       
Aportul de lichide in regimul cardiacului Mulţi bolnavi cred că reducerea aportului de lichide la 0,5 l pe zi sau chiar mai puţin, scade tensiunea arterială sau permite eliminarea excesului de apă din corp în insuficienţa cardiacă. Ei preferă în locul regimului sărac în sare un regim sărac în „apă". Este demonstrat faptul că atat în hipertensiunea arterială cat şi în insuficienţa cardiacă retenţia de apă în organism se face; din cauza reţinerii de sare. Eliminarea de sare carej depăşeşte aportul, este urmată de eliminarea unei cantităţi echivalente de apă. Din aceste motive consumul de lichide este liber în condiţiile respectării unui regim sărac în sare, corect. Din contră, dacă regimul este prea bogat à n sare, restrangerea; lichidelor din alimentaţie nu este urmată de reducerea tensiunii arteriale şi nici de eliminarea apei în insuficienţa cardiacă. Mai mult chiar, pot apare o serie de tulburări şi o agravare a bolii.

Există cateva situaţii rar întalnite în care este necesară reducerea aportului de lichide pe langă cel de sare. Astfel de situaţii sunt unele hipertensiuni complicate cu exces de apă în creier şi plămani şi în unele insuficienţe cardiace grave în care se reţine în organism mai multă apă decat sare. Şi în astfel de situaţii restricţia de lichide este de durată scurtă.

Cu excepţiile amintite, bolnavii de inimă şi cei suferinzi de hipertensiune arterială, pot consuma lichide în cantitate normală dacă respectă regimul sărac în sare. Cantitatea de lichide poate ajunge la 2000-2500 ml în 24 ore fără nici un intconvenient. Depăşirea acestei cantităţi nu este recomandabilă. Do asemenea, în cantitatea totală de timide permise trebuie incluse şi alimentele lichide : laptele, supele, compoturile etc.

Controlul regimului sărac în sare. Uneori, deşi aparent pacientul respectă regimul prescris, aportul de sare poate creşte printr-un conţinut mai mare de sare în alimentele permise, nerespectarea regulilor de preparare a meniurilor, etc. Din acest motiv este necesar ca bolnavul să-şi controleze singur eficienţa regimului. La bolnavii cu insuficienţă cardiacă cel rnai simplu mijloc de control este cantă-rlrea regulată, la 2-3 zile. Creşterile rapide în greutate indică o reţinere de apă, datorită unui aport crescut de sare. La hipertensivi, abaterea voluntară sau involuntară de la regim determină creşterea bruscă a tensiunii arteriale, anterior bine stâplnită cu regim şi medicamente antihipertensive.


Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boalaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 05 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :