FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,333
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aplicatiile moderne ale acupuncturii

Tag-uri Populare


anatomie   oase   muschi   corp   picioare   brate   aliaj   otel   fier   metal   omor   crima   otrava   investigatie   hormoni   medicina   plamani   sange   nas   organism   cultura   cunostinte   cercetare   inspiratie   china   yang   soare   energie   aer   secretie   glande endocrine   tesuturi   reproducere   faringe   yin   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Aplicatiile moderne ale acupuncturii

 Q:   Intreaba despre Aplicatiile moderne ale acupuncturii       
Aplicatiile moderne ale acupuncturii Acupunctura modernă este o ştiinţă în permanentă mişcare. Nu mai este aplicaţia rigidă a tehnicilor bazate pe cosmogonie şi cosmologie, datand din cele mai vechi timpuri; nu mai este o reflexoterapie simplistă. Noua ei aplicaţie tinde să o îmbogăţească, înlăturând amănuntele neesenţiale care o încurcă inutil şi să o interpreteze, comparând-o cu noile cuceriri ale ştiinţei.

Cercetările moderne au adus descoperiri şi aplicaţii, atât în ceea ce priveşte problemele terapeutice, cât şi cele diagnostice, prin punerea în evidenţă cu ajutorul unor aparate ultramoderne a meridianelor şi punctelor de acupunctura atât în stările fiziologice, cât şi în cele p atologice. Mai mult decât atât, cercetările de ultimă oră privind intervenţia substanţelor biologice active, urmare a unor prestaţii acupuncturale, ca şi explicarea modului de acţiune a acupuncturii şi prin alte metode în afara celor neuroendocrine, încununează eforturile medicinei moderne de a explica ştiinţific mecanismele complexe de acţiune ale acupuncturii.
Pentru prima dată medicii anunţă că au reuşit să vizualizeze „invizibilul" adică să fotografieze meridianele.

S-a descoperit astfel prin injectare cu tehneţiu radioactiv, care a migrat în conformitate cu traseul descris pe statuetele de bronz făcute cu 3 000 de ani in urmă, că un meridian corespunzător al unui organ sănătos este diferit de cel al unui organ bolnav.

Electronografia este o metodă de investigaţie biomedicală încadrată în grupul metodelor electrografice, care obiectivează modificări funcţionale prin fenomene de bioelectroluminiscenţă. Imaginea este controlată printr-un sistem complex şi urmăreşte emisia de elecroni, propagarea cîmpului electromagnetic şi conversia diferenţiată a distribuţiei sale în energia luminoasă. Expunerea se face într-un câmp electromagnetic tranzitor, realizat de impuls unic de tensiune. La început a fost folosit un singur impuls cu valoare energetică ceea ce prezenta anumite riscuri, punând în pericol organele vitale ca inima sau creirul. Este cunoscut faptul că o dată cu creşterea frecvenţei curentului explorator spre zona microundelor, aceasta îşi reduce capacitatea de penetraţie în ţesuturi şi totodată nu prezintă fenomenul excitării biolgice.

Metoda electronografică oferă posibilitatea explorării organismului uman în totalitate, permiţând înregistrarea nu numai a fenomenelor electrice de suprafaţă, dar şi a fenomenelor electrice din interiorul organismului uman.

Astfel, se pun în evidenţă punctele electrodermice corespunzătoare punctelor de acupunctura, puncte care apar numai in condiţii de tulburări funcţionale şi de boală şi permit orientarea diagnosticului.

Aparatul de electronografie pentru investigarea organismului uman se utilizează în medicina internă, neurologie, psihiatrie, antropologie, acupunctura, biologie, fiind experimentat cu succes In clinicile universitare din ţară.

Sistemul GESIM este un sistem informatic medical specific pentru gestiune şi informaţii medicale în acupunctura.

încă din anul 1974 s-a încercat măsurarea punctelor de acupunctura prin termografie, demonstrându-se că în cazul unor procese inflamatorii ale unui organ punctul de proiecţie corespunzător este mai cald cu 1—2°C decât punctele din jur?

Biotermoanalizatorul PTA-8 este un sistem electronic de măsurare şi înregistrare numerică a temperaturii, precum şi a unor date numerice introduse manual în vederea unor prelucrări ulterioare la calculatorul electronic. Aparatul este utilizat în medicină pentru măsurarea temperaturii cutanate în scopul: elaborării diagnosticului de prezumţie (localizarea şi extensia leziunii) pe baza gradienţilor de temperatură şi a diagnosticului diferenţial dintre diverse afecţiuni neoplazice şi inflamatorii;

— controlului şi dirijării tratamentului în afecţiunile sinului, osteoarticulare, bronhopulmonare şi digestive;

— depistării precoce a cancerului de sân, piele şi sferă genitală cu posibilităţi de extindere;

— supravegherii stării de sănătate a populaţiei şi a urmăririi evoluţiei
bolnavilor dispensarizaţi cu diverse afecţiuni.

Altă metodă de investigaţie biomedicală foarte modernă este scintigralia. S-a injectat thaliu la punctul de acupunctura şi s-a observat că substanţa injectată nu difuzează la întâmplare, ci urmează o direcţie precisă, corespunzătoare meridianului descris de anticii chinezi, fiind astfel antrenat de „o circulaţie energetică" existentă în acel punct de acupunctura.

Cercetările recente din ţara noastră cu tehneţiu radioactiv au explorat traseele mai multor meridiane, trasee reproductibile, fotografiate şi filmate, evidenţiindu-se astfel legăturile meridianelor cu organele corespunzătoare.

Tot în ţara noastră, s-a dovedit utilitatea sfigmografiei în scopul obiectivizării principalelor forme de puls şi a modificărilor apărute după echilibrarea prin acupunctura. De asemenea, s-a dovedit acţiunea câmpurilor electromagnetice de înaltă frecvenţă asupra punctelor de acupunctura. S-au folosit radiaţii electromagnetice de slabă energie în scopul influenţării punctelor de acupunctura.

Cu acest prilej s-a descoperit un efect surprinzător de răspuns din partea organismului, manifestat prin activarea unui punct de reflexie (IGI) în palmă a organului al cărui meridian a fost solicitat (intestin gros şi intestin subţire).
In ceea ce priveşte metodele noi, unele din ele ultramoderne, utilizate în terapia prin acupunctura, menţionăm tratamentul cu laser şi aplicarea acestuia în clinică. Acul metalic a fost înlocuit eu raza luminoasă, iar mai târziu s-au construit lasere perfecţionate pentru acupunctura.

In 1978 a fost utilizat un sistem de laser în scopul stimulării punctelor de pe meridiane prin iradierea intermitentă a unei raze printr-o fibră optică. Prin această metodă s-au obţinut rezultate deosebite în tratamentul anginei pectorale, cefaleelor, şi chiar în ameliorarea nevralgiei de trigemen. S-au mai obţinut rezultate bune în hipertensiunea arterială, spondiloza cervicală, deficienţe motorii, pareze şi suferinţe nevrotice.

Tratamentul cu laser este din ce in ce mai des aplicat in mediina moderna, mai ales atunci cand vine vorba de infrumusetare. Fie ca este vorba de reducerea capilariilor sparte de pe picioare, sau de reducerea semnelor cauzate de acnee, tratamentul cu laser este mereau cautat de reprezentantele sexului frumos. Terapia cu laser pentru inchiderea capilarelor sparte se mai numeste si tratamentul laser Yag. Aceste proceduri cu laser, nedureroase, sunt tot mai frecvente in cabinetele dermatocosmetice, si se pare ca reusesc sa vindece o multime de afectiuni , redand frumusetea pielii. Aceste tratamente cu laser pentru capilarele sparte, elimina efectul inestetic de panza de paianjen si redau aspectul sanatos al picioarelor. Persoanele care stau foarte mult in picioare, cele care calatoresc constant cu avionul, sunt cele mai expuse la aceste probleme. Insa exista si o alta categorie de femei, care au o circulatie periferica deficitara, de cele mai multe ori mostenita genetic, si din aceasta cauza capilarele se sparg cu mai multa usurinta, chiar daca nu depun un efort prelungit.

Prin explorarea suprafeţei cutanate şi identificarea punctelor de acupunctura s-au imaginat numeroase aparate denumite neurometre sau punctometre. Unii cercetători au folosit aparate de explorare a variaţiilor temporale ale activităţii electrodermale şi aparate pentru explorarea variaţiilor topografice. Aparatele electrice folosite în tratament urmăresc ca prin stimularea punctelor de acupunctura să se echilibreze funcţiile organelor afectate. Primele aparate terapeutice au fost construite de chinezi.

Există numeroase aparate care pot fi folosite atât pentru detecţie, cât şi pentru terapie.

Au apărut şi aparate ce folosesc energie electrică pentru a produce alte forţe de energie în scopul stimulării punctelor (energie mecanică-ultrasunet, energie luminoasă-laser).

sursa imaginii www.bodyworks-therapy.co.uk


Tag-uri: laser, electronografie, sanatate, china



Categorie: Stiinta si Tehnica  - ( Stiinta si Tehnica - Archiva)

Data Adaugarii: 21 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :