FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 371
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Adenomul de prostata

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Adenomul de prostata

 Q:   Intreaba despre Adenomul de prostata       
Adenomul de prostata Adenomul de prostata apare de obicei la barbatii care au peste 50 de ani, dar se dezvolta lent si de aceea tulburarile clinice apar mai tarziu. Pe langa tesutul glandular, el mai este format din fibre musculare si tesut fibros, constituind un adenomiofibrom.

Dezvoltandu-se sub colul vezical ,pe care il impinge in sus si in jurul uretrei,pe care o comprima ,determina tulburari de mictiune (mictiuni frecvente, la inceput in cursul noptii, apoi tot timpul zilei, greutate la urinat), care pot merge pana la retentie de urina.

Datorita vecinatatii cu orificiile ureterale si faptului ca dupa un interval de timp vezica nu se mai goleste complet apar complicatii ca : cistita, calculi vezicali, diverticuli vezicali, infectii renale si insuficienta renala.

De aceea este bine ca operatia sa se faca inainte de aparitia complicatiilor. Evolutia este mai rapida si complicatiile mai frecvente la barbatii grasi, care mananca mult, consuma alcool si duc o viata sedentara.

De aceea, acesti bolnavi trebuie sa slabeasca, sa renunte la alcool, sa faca gimnastica si plimbari zilnice. La indicatia medicului vor accepta interventia chirurgicala, care consta in extirparea adenomului.

Daca operatia este facuta inainte de aparitia complicatiilor, rezultatele pot fi foarte bune.


Tag-uri: adenom, prostata, adenomiofibromCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 27 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :