FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,103
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce sunt hemoroizii

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce sunt hemoroizii

 Q:   Intreaba despre Ce sunt hemoroizii       
Ce sunt hemoroizii Hemoroizii sunt varicele venelor ano-rectale. Pot fi externi, cand sunt situati in afara anusului, si interni, situati in canalul anal. Apar mai ales intre 30 si 40 de ani.

Cauze predispozante:
sarcini, excese alimentare, sedentarism, constipatie, lipsa de igiena locala.

Hemoroizii pot fi asociati cu boli ale rectului (cancer, polipi, stenoze) sau ale organelor pelviene (uter, ovare, prostata), care determina staza in venele he-moroidale. De asemenea apar in cursul cirozelor hepatice. Factorii care determina aparitia hemoroizilor: dilatatia venoasa, datorita cresterii presiunii venoase in sarcina, in caz de tumori abdominale, ciroza hepatica si datorita alterarii pe- retilor venelor din cauza infectiei locale (diaree, constipatie), cu iritari mecanice ale mucoasei.

Clinic, hem oroizii externi se manifesta prin senzatii anormale la nivelul anusului (mancarimi, greutate, dureri) si aparitia in jurul orificiului anal a mici ridicaturi moi, de culoare violacee. Cand se produce „criza hemoroidala", durerile sunt mari, apar senzatii false de scaun, senzatii pulsatile, hemoroizii devenind duri si foarte durerosi la palpare; uneori apare o stare febrila.

Uneori, hemoroidul se inmoaie, devine nedureros si atarna ca un franj mic. Hemoroizii interni au aceeasi simptomatologie. la care se adauga hemoragia, de abundenta variabila, de la cateva picaturi, pana la cantitati de zeci de centimetri cubi.

Dar nu abundenta ci faptul ca se repeta la fiecare scaun determina o anemie a bolnavului. Diagnosticul se pune prin tactul rectal, simtindu-se ridicaturile moi, care constituie hemoroizii, si mai ales la examenul cu anuscopul. De multe ori, iritatia mucoasei ano-rectale este importanta si determina scurgeri mucopurulente.

Uneori, hemoroizii interni devin mari si in timpul scaunului ies prin orificiul anal (hemoroizi procidenti). Dupa scaun, se introduc inapoi in canalul anal; dar uneori fiind strangulati de sfincterul extern se maresc brusc si devin ireductibili; in aceasta situatie devin foarte durerosi.

Prin complicatiile pe care le poate prezenta, hemoroizii reprezinta un pericol:

hemoragii, flebite, strangulare, fisuri anale, abcese perianale, infectii la distanta (abcese hepatice). Orice bolnav care observa aparitia hemoroizilor trebuie sa se prezinte la consultatiile de boli chirurgicale pentru ca in urma examenului sa se stabileasca daca hemoroizii sunt consecinta cauzelor predispozante citate (sarcini, constipatie, sedentarism) sau insotesc unele boli, ca adenomul de prostata, tumori pelviene, tumori de rect, ciroza hepatica.

In primul caz, tratamentul va consta in inlaturarea cauzelor: evitarea constipatiei prin utilizarea laxativelor si un regim alimentar din care se exclud acriturile, muaraturile, ardeiul, piperatul, mustarul, bauturile spirtoase;
inlaturarea sedentarismului prin gimnastica, plimbari;
mentinerea unei curatenii locale prin spalarea cu apa si sapun si inlaturarea congestiei locale prin utilizarea unor pomezi adecvate (Hemorsan).

Daca hemoroizii sangereaza, sunt durerosi, determinand frecvent „crize hemoroidale" se indica interventie chirurgicala, care consta in extirparea lor.

Cand devin duri si foarte durerosi (tromboza sau hematom submucos prin ruptura de vena) se fac incizie si evacuarea cheagului; cand apar fenomenele inflamatorii (temperatura ridicata, roseata si durere locala) se pune punga cu gheata si se iau antispastice (papaverina); cand bolnavul prezinta mancarimi mari se unge cu o alifie cu hidrocortizon.

Cand hemoroizii sunt secundari altor boli, se impune tratamentul bolii cauzale.


Tag-uri: hemoroizii, varice



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 12 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :