FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 210
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tratamente naturiste ale primaverii

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Tratamente naturiste ale primaverii

 Q:   Intreaba despre Tratamente naturiste ale primaverii       
Tratamente naturiste ale primaverii Stim cu totii ca, din cele mai vechi timpuri, oamenii apelau la medicina naturista pentru a se trata de diferite boli. Si mai stim, de asemenea, ca tratamentele naturiste dadeau rezultate de fiecare data.

Cele mai folosite plante sunt cele culese primavara. O intreaga industrie dezvoltata ulterior ne confirma acest fapt.

Astfel, pelinul este una din plantele pe care ne putem baza in tratarea unor boli ca: anorexia, inflamatii cornice ale tubului digestive, constipatie, boli ale ficatului sau ale vezicii biliare, diabet.

Pelinul are un continut ridicat de ulei volatile, substante de natura carotenoidica, acizi organici, substante cu rol antidiabetic, fitostenoli, vitaminele B6 si C.
Pelinul creste in toate zonele de ses si de deal, adaptandu-se la conditii de seceta. Este cunosc ut pentru gustul sau amar.

Nasturelul este o alta planta importanta in terapia naturista, avand un continut bogat de saruri de calciu, magneziu, iod, fosfor, fier si vitaminele A, C, E, PP si B2. proprietatile de baza ale nasturelului sunt acelea de a regenera organismul si de a-l mineralize. Se mai foloseste si in tratamente de detoxifiere, cat si in tratarea unor boli de piele.

Creste pe malul apelor curgatoare, dar si in zonele cu umiditate crescuta.
Plamanarica este cunoscuta si sub denumirea de mierea ursului si creste in padurile de foioase. Este bogata in acid silic, derivati polifenolici, saruri de potasiu, de calciu, saruri minerale bogate in magneziu, carotene, rezine, provitamina A si un continut foarte ridicat de vitamina C.

Plamanarica este folosita in tratarea afectiunilor aparatului respirator: bronsite cornice, tuberculoza pulmonara. Efectele tratamentelor cu plamanarica se pot observa si in curele de detoxifiere, fiind si un diuretic usor.

Trei frati patati este o planta care creste pe coastele dealurilor si prin locuri pietroase. Este cunoscuta pentru efectele sale tonice, expectorante, diuretice, antiinflamatoare. In tratarea unor boli ca reumatismum, afectiuni ale vezicii biliare, dermatoze, dereglari endocrine sau alergii, cat si unele boli ale cailor respiratorii are efecte miraculoase. Se foloseste si in tratamente de curatare si infrumusetare a tenului.
sursa imaginii : freedigitalphotos.net


Tag-uri: tratament, naturist, primavara, medicina naturistaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 15 March '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :