FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 897
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Principii generale de alimentatie in bolile cardiovasculare

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Principii generale de alimentatie in bolile cardiovasculare

 Q:   Intreaba despre Principii generale de alimentatie in bolile cardiovasculare       
Principii generale de alimentatie in bolile cardiovasculare Bolile cardiovasculare sunt în majoritatea cazurilor de lungă durată. Cu condiţia respectării riguroase a măsurilor de îngrijire recomandate, ele permit adesea un mod de viaţă apropiat de cel normal. Dintre măsurile de îngrijire, modul de alimentaţie Ara un rol deosebit de important. Recomandările asupra regimului alimentar se fac diferenţiat, în luni ţie de forma şi severitatea afecţiunii. La majorltatea pacienţilor sunt valabile următoarele principii generale :
alimentaţia trebuie să fie echilibrată, asigurand un aport corespunzător tuturor principiilor nutritive. Excepţie fac unele regimuri indicate în silim in speciale şi care sunt utilizate pentru perioade scurte de timp ;

- digestia trebuie să fie cat mai uşoară, deoarece acest proces constituie un e fort care creşte lu-i iu inimii. Din acest motiv sunt recomandate mese i antitativ mai reduse, dar mai dese (4-5 pe zi), conţinand alimente uşor digerabile. Unele alimente ca varza, fasolea uscată, fructele cu coajă şi samburi, verdeţurile şi diverse legume pot produce balonari dacă sunt consumate în cantităţi mari. Această tulburare trebuie evitată, deoarece îngreuiază respiraţia şi are efecte negative asupra circulaţiei. Alimentele greu digerabile şi unele moduri de preparare au un efect asemănător şi trebuie evitate. în această categorie intră: cărnurile grase, vanatul, carnea de gască şi de raţă, peştele gras, aluaturile grase, untura, cremele cu ou şi cu ciocolată (torturi etc), maionezele, rantaşurile cu ceapă, sosurile picante.
Aceste recomandări sunt valabile la toţi cardiacii care au inima mărită, la coronarieni şi mai ales în insuficienţa cadiacă ;

- o alimentaţie raţională la bolnavii cardiovasculari trebuie să menţină greutatea corporală în limite normale sau să o reducă dacă există un exces în greutate. Această recomandare este deosebit de importantă;

consumul de sare trebuie restrans la majoritatea pacienţilor cardiaci.;
- restricţiile dietetice amintite fac adesea ca alimentele să pară lipsite de gust şi să fie greu de suportat. In astfel de cazuri se recomandă utilizarea condimentelor aromate : pătrunjel, mărar, tarhon, leuştean, chimen, cimbru, muştar. Condimentele iuţi (piperul, boiaua, usturoiul, ceapa, hreanul) nu sunt recomandabile, dar pot fi permise în cantităţi mici dacă uşurează respectarea regimului de bază ;


Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boala



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 05 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :