Statistics:
Visits: 1,489 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Principii generale de alimentatie in bolile cardiovasculare
Q: | Intreaba despre Principii generale de alimentatie in bolile cardiovasculare |
Bolile cardiovasculare sunt în majoritatea cazurilor de lungă durată. Cu condiţia respectării riguroase a măsurilor de îngrijire recomandate, ele permit adesea un mod de viaţă apropiat de cel normal. Dintre măsurile de îngrijire, modul de alimentaţie Ara un rol deosebit de important. Recomandările asupra regimului alimentar se fac diferenţiat, în luni ţie de forma şi severitatea afecţiunii. La majorltatea pacienţilor sunt valabile următoarele principii generale :
alimentaţia trebuie să fie echilibrată, asigurand un aport corespunzător tuturor principiilor nutritive. Excepţie fac unele regimuri indicate în silim in speciale şi care sunt utilizate pentru perioade scurte de timp ;
- digestia trebuie să fie cat mai uşoară, deoarece acest proces constituie un efort care creşte lu-i iu inimii. Din acest motiv sunt recomandate mese i antitativ mai reduse, dar mai dese (4-5 pe zi), conţinand alimente uşor digerabile. Unele alimente ca varza, fasolea uscată, fructele cu coajă şi samburi, verdeţurile şi diverse legume pot produce balonari dacă sunt consumate în cantităţi mari. Această tulburare trebuie evitată, deoarece îngreuiază respiraţia şi are efecte negative asupra circulaţiei. Alimentele greu digerabile şi unele moduri de preparare au un efect asemănător şi trebuie evitate. în această categorie intră: cărnurile grase, vanatul, carnea de gască şi de raţă, peştele gras, aluaturile grase, untura, cremele cu ou şi cu ciocolată (torturi etc), maionezele, rantaşurile cu ceapă, sosurile picante.
Aceste recomandări sunt valabile la toţi cardiacii care au inima mărită, la coronarieni şi mai ales în insuficienţa cadiacă ;
- o alimentaţie raţională la bolnavii cardiovasculari trebuie să menţină greutatea corporală în limite normale sau să o reducă dacă există un exces în greutate. Această recomandare este deosebit de importantă;
consumul de sare trebuie restrans la majoritatea pacienţilor cardiaci.;
- restricţiile dietetice amintite fac adesea ca alimentele să pară lipsite de gust şi să fie greu de suportat. In astfel de cazuri se recomandă utilizarea condimentelor aromate : pătrunjel, mărar, tarhon, leuştean, chimen, cimbru, muştar. Condimentele iuţi (piperul, boiaua, usturoiul, ceapa, hreanul) nu sunt recomandabile, dar pot fi permise în cantităţi mici dacă uşurează respectarea regimului de bază ;
alimentaţia trebuie să fie echilibrată, asigurand un aport corespunzător tuturor principiilor nutritive. Excepţie fac unele regimuri indicate în silim in speciale şi care sunt utilizate pentru perioade scurte de timp ;
- digestia trebuie să fie cat mai uşoară, deoarece acest proces constituie un efort care creşte lu-i iu inimii. Din acest motiv sunt recomandate mese i antitativ mai reduse, dar mai dese (4-5 pe zi), conţinand alimente uşor digerabile. Unele alimente ca varza, fasolea uscată, fructele cu coajă şi samburi, verdeţurile şi diverse legume pot produce balonari dacă sunt consumate în cantităţi mari. Această tulburare trebuie evitată, deoarece îngreuiază respiraţia şi are efecte negative asupra circulaţiei. Alimentele greu digerabile şi unele moduri de preparare au un efect asemănător şi trebuie evitate. în această categorie intră: cărnurile grase, vanatul, carnea de gască şi de raţă, peştele gras, aluaturile grase, untura, cremele cu ou şi cu ciocolată (torturi etc), maionezele, rantaşurile cu ceapă, sosurile picante.
Aceste recomandări sunt valabile la toţi cardiacii care au inima mărită, la coronarieni şi mai ales în insuficienţa cadiacă ;
- o alimentaţie raţională la bolnavii cardiovasculari trebuie să menţină greutatea corporală în limite normale sau să o reducă dacă există un exces în greutate. Această recomandare este deosebit de importantă;
consumul de sare trebuie restrans la majoritatea pacienţilor cardiaci.;
- restricţiile dietetice amintite fac adesea ca alimentele să pară lipsite de gust şi să fie greu de suportat. In astfel de cazuri se recomandă utilizarea condimentelor aromate : pătrunjel, mărar, tarhon, leuştean, chimen, cimbru, muştar. Condimentele iuţi (piperul, boiaua, usturoiul, ceapa, hreanul) nu sunt recomandabile, dar pot fi permise în cantităţi mici dacă uşurează respectarea regimului de bază ;
Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boala |
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 05 October '10
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :