FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 693
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Plantele de apartament cel mai des intalnite

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Plantele de apartament cel mai des intalnite

 Q:   Intreaba despre Plantele de apartament cel mai des intalnite       
Plantele de apartament mai obişnuite sunt:

Fucsia sau cerceluşul se cultivă în ghivece pentru ornament. Cand este bine îngrijită această floare înfloreşte tot timpul. Iarna înfloreşte la temperatura de 12°C pană la 14°C. Vara, în grădini, se plantează la semiumbră.

Asparagusul este o plantă care creşte în plete verzi, împodobind Iocul unde este aşezat. Cu rămurelele lui se decorează buchetele de flori.
Begonia Rex are frunze colorate frumos.

Primula este o plantă cu buchete de flori de toate culorile, înfloresc din toamnă pană-n primăvară. Cere lumină şi o temperatură de 5...12°C. Nu suportă îngrăşăminte chimice, prea mult soare şi nici umezeală mare.

Tradescanta sau telegraful este o plantă care creşte repede, are frunze lunguieţe în ramuri pletoase, frunzele sunt vărgate sau panasate cu alb, florile sunt roz sau roşii.

Ficusul este originar din ţările calde şi există diferite varietăţi. La noi este obişnuit ficusul elastic, cel de cauciuc, cultivat pentru frunzele sale grase şi mari, de un verde închis.

Leandru sau nerium este o plantă din ţinuturi meridionale, unde creşte ca arbust, fiind la noi foarte iubit şi cultivat. Are flori albe sau siclamen, înfloreşte toată vara şi iarna dacă este bine îngrijit şi ţinut la o temperatură de 3...5°C, în camere reci sau în pivniţă. Vara, cultivat afară, cere umbră.

Filodendronul este originar din Mexic şi Brazilia. Frunzele lui sunt mari şi crestate, cu un colorit viu. Are nevoie de o temperatură de 19...25°C şi de multă umezeală. Se poate planta şi în pămant, la umbra pomilor (vara).

Atat ficusul cat şi filodendronul cer vase mari şi, prin vigoarea şi mărimea lor. au nevoie de un spaţiu cu mult mai mare decat celelalte plante de apartament.

Coleus sau mireasa este o plantă de iarnă care se cultivă în ghivece şi nu cere decat 18...20°C. Originară din lava şi Ceylon, are frunze numeroase şi foarte divers colorate, ovale, dinţate şi dantelate, colorate spre exterior. Creşte foarte repede. Pe terase şi borduri are nevoie de semiumbră.


Tag-uri: ghiveci, plante, pamantCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :