Dintotdeauna oamenii au încercat să-şi îmbunătăţească simţul vederii şi pe cel al auzului îngustându-şi ochii pentru a focaliza mai bine sau punând mâna în formă de pâlnie în jurul urechii pentru a auzi mai bine. Se spune împăratul roman Nero privea luptele dintre gladiatori printr-un smarald, dar lentilele au fost folosite pentru prima dată în Italia în anii 1280.
Data exactă este incertă, dar cea mai timpurie referire la lentile a fost cea a lui Sandro di Popozo, datată din 1289, în care scria despre nişte geamuri, numite lentile, inventate mai devrem pentru a-i ajuta pe acei cărora le slăbise vederea, iar în 1305 Giordano da Rivalto a scris că nu au trecut nici 20 de ani de când art
a de a face lentile a fost descoperită, aceasta fiind cea mai folositoare meserie descoperită vreodată.
Primii ochelari aveau lentile convexe şi erau folosiţi pentru îmbunătăţirea vederii la distanţă. Despre ochelarii pentru îmbunătăţirea vederii de aproape s-a auzit două sute de ani mai târziu, într-o pictura a lui Rafael care îl reprezenta pe Papa Leu X ccare purta ochelari cu lentile concave. Majoritatea ochelarilor erau ţinuţi cu mâna în dreptul ochilor sau sprijiniţi pe nas, forma actuală a lor cu braţe laterale a fost înventată în secolul al 18-lea. La începutul secolului Benjamin Franklin a creat primele lentile bifocale, alăturând lentile concave şi convexe şi punându-le în aceeaşi ramă, dar abia în 1910 Carl Zeiss produce prima lentilă bifocală dintr-o singură bucată.
Primul aparat auditiv electrica fost patentat de Miller Reese Hutchinson în anul 1901. Era destul de greu şi masiv, dar a fost primul pas către aparatele auditive minione de astăzi. Pentru invenţia sa, Hutchinson a fost medaliat de către una dintre primii purtători, Prinţesa Alexandra a Danemarcei, care a folosit aparatul în timpul încoronării soţului său Edward VII, când acesta a devenit Regele Angliei în 1902.
Sursa imagine: cosmic-systems.ro