FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,277
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparatele electrocasnice pentru incalzirea apei menajere

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Aparatele electrocasnice pentru incalzirea apei menajere

 Q:   Intreaba despre Aparatele electrocasnice pentru incalzirea apei menajere       
Prepararea apei calde în scopuri menajere se realizează pe plan local cu ajutorul încălzitoarelor electrice pentru apă, cunoscute sub denumirea de boilere. Aceste aparate au o largă răspandire în anumite zone ale oraşelor şi în mediul rural, unde încă nu au fost extinse reţelele de distribuţie a apei calde menajere.
Principiul de funcţionare a acestor boilere constă în încălzirea şi menţinerea apei la o anumită temperatură, cu ajutorul unui element de încălzire şi a unui termostat, printr-un consum minim de energie electrică.

1. Tipuri constructive de aparate electrocasnice pentru incălzirea apei menajere
Cele mai uzuale tipuri de boilere folosite la prepararea apei menajere sunt : -aparatele fără acumularea apei calde, cunoscute sub denumirea de boilere cu încălzire instantanee ;
-aparatele cu acumularea apei calde şi cu curgere liberă şi aparatele cu acumularea apei calde şi cu curgere sub presiune.

a. Boilerul cu incălzire instantanee. Construcţia acestui aparat cu încălzirea instantanee a apei cuprinde următoarele elemente componente principale:
-Cuva interioară în care se produce încălzirea instantanee a apei, prin intermediul plăcilor încălzitoare amplasate în interiorul cuvei şi care sunt alimentate cu curent electric de la reţea.
-Cuva exterioară, avand formă cilindrică, prin care trece apa încălzită.
-Capacul boilerului, care acoperă aparatul pentru a feri atingerea plăcilor încălzitoare şi a altor elemente din interiorul boilerului.

Funcţionarea boilerului cu încălzire instantanee se face prin racordarea lui la un robinet de apă rece şi prin conectarea fişei cordonului de racordare la priza de curent. Odată cu racordarea la reţea se deschide robinetul de apă rece, pe care o va încălzi instantaneu, apa îndeplinind în această situaţie rolul unei rezistenţe electrice. După încălzire, apa caldă va deversa prin partea superioară a cuvei interioare, în cuva exterioară, după care se va scurge în exterior pentru folosinţă.
Reglarea temperaturii apei se face cu ajutorul robinetului, mărind sau micşorand debitul de apă. La un debit mai mic de apă se obţine o temperatură mai ridicată a apei încălzită şi invers ; la un debit mai mare de apă se obţine o temperatură mai mică a apei încălzite.
După folosire, aparatul se va deconecta de la priza de curent şi se va lăsa apa să curgă un timp prin el (circa 15—20 secunde) pentru răcirea boilerului.

Caracteristice tehnice :
-puterea absorbită de plăcile încălzitoare 1 000—2 000 W ;
-temperatura apei încălzite 50 —60°C ;
-debitul de apă încălzită 0,5 1/min.

b. încălzitorul electric de apă cu scurgere liberă. Încălzitorul electric de apă cu scurgere liberă, cunoscut şi sub denumirea de boiler cu acumulare, se execută în două variante, una cu o capacitate sub 20 1 şi alta cu o capacitate de 80 1, capacităţi suficiente pentru satisfacerea necesităţilor de o zi ale gospodăriei.
încălzitorul electric de 80 1 apă caldă, are următoarele părţi componente principale:
-Corpul exterior, executat din tablă emailată, avand rolul de susţinerea rezervorului interior de apă caldă şi alte elemente interioare ; între corpul exterior şi rezervorul interior este prevăzut un strat de material termoizolant.
-Rezervorul interior de apă caldă, executat dintr-un material rezistent la coroziune, cuprinzînd în interiorul lui :

-elementul încălzitor în formă de tub metalic ;
-termostatul cu sondă pentru reglarea temperaturii;
-conducta de scurgere liberă a apei calde ;
-conducta de alimentare cu apă rece prevăzută cu ventil de reţinere, pentru a nu permite scurgerea apei din boiler.
în plus, aparatul mai este prevăzut cu un capac superior şi un capac inferior de închidere a corpului exterior, precum şi cu o conductă de preaplin, care nu permite creşterea nivelului în interiorul rezervorului de apă caldă.

Punerea în funcţiune a încălzitorului de aoa caldă se face prin conectarea fişei cordonului de racordare la priza de curent, după ce în prealabil rezervorul a fost umplut cu apă rece pană la nivelul superior al conductei de apă caldă.
încălzirea apei se recomandă să se facă în timpul nopţii, pentru a se evită consumul de energie electrică în orele de varf.
Caracteristicile tehnice :
-puterea absorbită de elementul încălzitor 1 900 W ;
-intensitatea curentului electric 8,7 A ;
-reglarea temperaturii apei calde de la 30 la 80°G

c. încălzitorul electric de apă cu scurgere sub presiune. Acest tip de încălzitor se execută, de asemenea, în două variante, una cu o capacitate de 15 1 şi alta cu o capacitate de 85 l, fiind asemănătoare din punct de vedere constructiv şi al modului de funcţionare.

Părţile principale ale încălzitorului electric de apă cu curgere sub presiune sunt următoarele :
-Carcasa exterioară cu capacul superior executate din tablă emailată.
-Rezervorul de apă caldă executat din tablă din oţel zincată, între aceasta şi carcasa exterioară fiind un strat de izolaţie termică din vată de sticlă.
în interiorul rezervorului sunt montate : elementul de încălzire în tub metalic ; sonda termostatului; conducta de alimentare cu apă rece si conducta de scurgere a apei calde.

La partea inferioară a rezervorului este montată flanşa pe care sunt fixate elementele menţionate mai sus.
La acest tip de încălzitor apa din interiorul rezervorului este supusă în permanenţă presiunii apei din reţeaua de alimentare ceea ce face ca şi scurgerea apei calde să se facă sub presiune. Pentru acest motiv, pe conducta de alimentare cu apa rece este montata supapa combinata care indeplineste rolul de supapa de retinere reglata la o presiune de 0,2+0,1daN/cm2 si rolul de supapa de siguranta reglata la presiunea de 6+0,2 daN/cm2.

Punerea în funcţiune a încălzitorului electric de apă sub presiune se face în aceleaşi condiţii arătate la timpul anterior de încălzitor. Caracteristicile tehnice :
-puterea absorbită de elementul încălzitor- 1 900 W ;
-reglarea temperaturii apei prin termostat- 30 — 80°C ;
-presiunea de lucru maximă-6 daN cm2.

sursa imaginii http://www.dryerswashingmachines.com


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatii



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :