FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,370
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparatele de conectare de mica intensitate

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Aparatele de conectare de mica intensitate

 Q:   Intreaba despre Aparatele de conectare de mica intensitate       
Aparatele de conectare de mică intensitate, ce se folosesc la instalaţiile electrice interioare casnice, au rolul de a pune sub tensiune corpurile de iluminat, pentru aprinderea becurilor sau prizele de alimentare cu curent electric a aparatelor electrocasnice.

Aparatele de conectare pot fi montate sub forma de îngropate sub tencuială, fixarea făcandu-se in doze cu ajutorul ghearelor, înglobate tn tencuială, cunoscute sub denumirea de INTENC, sau aparente, fixarea făcandu-se cu ajutorul unor dibluri.
Tensiunea şi intensitatea curentului electric maximă admisibilă la care pot fi folosite aparatele de conectare sunt inscripţionate pe acestea de Întreprinderea producătoare, astfel pentru întrerupătoare şi comutatoare limitele admisibile s unt 250 V şi 6 A, iar pentru prize 250 V şi 10 A.
Din ansamblul aparatelor de conectare de mică intensitate, folosite la circuitele de lumină şi prize, cele mai uzuale sunt întrerupătoarele, comutatoarele şi prizele.

a. întrerupătoarele. întrerupătoarele au rolul principal de inchiderea şi deschiderea circuitelor electrice care alimentează corpurile de iluminat. Din punct de vedere al modului de acţionare se disting întrerupătoarele rotative, cumpănă şi basculante , poziţiile de închidere şi de deschidere realizandu-se cu ajutorul unor ptrghii, lamele elastice sau lamele cu resoarte.

b. Comutatoarele. Din punct de vedere al formei comutatoarele sunt asemănătoare cu Întrerupătoarele, dar din punct de vedere constructiv diferă de acestea, întrucat la acţionarea lor se pot realiza mai mult de două poziţii de închis şi deschis între sursa de curent electric şi corpul de iluminat. De aceea, comutatoarele sunt folosite la alimentarea corpurilor de iluminat cu mai multe braţe cu becuri, acestea putandu-se aprinde, prin comutare în mod succesiv, fie două becuri, fie trei becuri, fie toate cinci becuri, în căzui unei lustre cu cinci becuri.
Din punct de vedere al modului de acţionare se disting comutatoare cu cumpănă şi comutatoare rotative prin care se pot realiza 4 poziţii de închis-deschis.

c. Prizele. Prizele au rolul de alimentarea receptoarelor electrice mobile cu curent electric, prin conectarea acestora la bornele prizelor, cu ajutorul unor fiÅŸe (ÅŸtechere).
Din punct de vedere al posibilităţilor de conectare se disting prire simple , la care se poate conecta un singur receptor, prize duble (bipolare), folosite într-o mă sură din ce In ce mai mare , la care se pot conecta două receptoare şi prize cu contact de protecţie împotriva electrocutării, denumite şi prize Schuko care sunt prevăzute cu conduete de protecţie legate la instalaţia specială in acest scop.


sursa imaginii electrice.com


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatii



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :