FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 440
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Mijloace de ocrotire a bolnavului mintal

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Mijloace de ocrotire a bolnavului mintal

 Q:   Intreaba despre Mijloace de ocrotire a bolnavului mintal       
Mijloace de ocrotire a bolnavului mintal Ocrotind bolnavul mintal, legile R.S-R. prevăd unele măsuri ce întăresc legătura cu psihiatria, care ar trebui să ducă la o colaborare şi o înţelegere desăvârşită în interesul justiţiei şi al bolnavului.

Astfel:

— Interdicţia este una din formule de ocrotire a persoanelor fizice, care, din cauza stării de alienaţie sau debilitate mintală sunt lipsite de discernământul necesar unei depline capacităţi de exerciţiu.

— Tutela, ca formă de ocrotire, cuprinde ansamblul dispoziţiilor legale care reglementează ocrotirea unui minor sau bolnav psihic, de către o altă persoană căreia i s-a atribuit funcţia de tutelă, sub supravegherea, controlul şi îndrumarea permanentă a autorităţilor tutelare.

— Curatela este concepută în dreptul nostru c a o formă de ocrotire judiciară a intereselor unei persoane care poate fi capabilă, cu capacitate redusă, ori lipsită de capacitate mintală.

— Lipsa de responsabilitate pentru faptele bolnavului mintal este legiferată în toate ţările, aspect reglementat de Codul Penal şi de Codul de procedură penală. în cazul în care un bolnav psihic a comis o faptă cuprinsă în legea penală, se iau măsurile de siguranţă, fie pentru înlăturarea unei stări de pericol, fie pentru preîntâmpinarea săvârşirii unei fapte penale.

Responsabilitatea sau iresponsabilitatea faptelor penale se stabileşte prin expertiză psihiatrică legală, care trebuie să se pronunţe asupra stării psihice a subiectului, adică asupra discernământului acestuia în momentul în care a comis fapta penală.

— Internarea şi tratarea bolnavilor psihici periculoşi. Tot în grija colectivităţii pentru ocrotirea bolnavilor psihici au fost stabilite măsuri care reglementează internarea bolnavilor psihici periculoşi cu potenţial de a săvârşi fapte penale, în vederea tratării lor obligatorii şi a recuperării lor (Decretul 313/1980).

Este vorba de acei bolnavi psihici, care săvârşesc acte antisociale ce nu cad sub incidenţa Codului Penal, dar care, în condiţiile agravării bolii psihice ar putea săvârşi fapte penale deosebit de grave.

Sursa Imaginii - .freeschoolclipart.com


Tag-uri: tutela, curatela, internareaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :