1492 a fost anul în care Cristofor Columb a descoperit America. Exploaratorul italian Cristofor Columb cu sprijinul reginei Isabella a Spaniei a plecat din portul Palos, Spania pe 3 august 1942 spre vest cu gândul de a descoperi un drum mai scurt spre Indii (Asia) pentru comerţ.
Pe 12 octombrie el a văzut pământ şi crezând că sunt Indiile a ancorat într-o insulă pe care noi acum o cunoaştem ca fiind Bahamas. Astfel e a devenit primul european care a pus piciorul pe continenul american. Columb a mai făcut încă trei calătorii în următorii 12 ani explorând astfel mai multe insule cât şi coasta Americii de Sud.
În acelaşi timp, navigatorul John Cabot, navigând în flota regelui Henry al VII-lea, a descoperit Ameri
ca de Nord, devenind primul european care a pus piciorul pe acel pământ de la vikingi.
Când Columb a descoperit Lumea Noua, el a crezut că a ajuns în Indii şi a denumit populaţia băştinaşă indieni.Când s-a descoperit greşeala făcută de el, locul a devenit cunoscut ca Indiile de Vest, numele de America fiindu-i pus de Amerigo Vespucci în 1507.
1606 este anul în care Luis Vaez de Tores navingând prin Strâmtoarea Torres a devenit primul european care a văzut pământul Australiei, dar gândindu-se că este o altă insulă din sud, a lăsat să-i scape printre degete descoperirea celui mai sudic continent, Australia. Descoperire care însă a fost făcută de Willem Jansz, în acelaşi an, devenind astfel primul care a călcat pământurile Australiei.
Noua Guinee şi Tasmania au fost şi ele descoperite în 1642 de Abel Janszoon Tasman.
James Cook a devenit în 1770 primul european care a explorat estul Australiei pe care a transformat-o în colonie engleză.
Australia, singurul continent care este şi ţară, dar cel mai mic continent, a fost denumit înainte de a fi descoperit Terra Australis Incognita. Sursa imaginii: theamericasgroup.com