FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 900
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Importanta Calciului

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Importanta Calciului

 Q:   Intreaba despre Importanta Calciului       
Importanta Calciului Calciul este necesar pentru dezvoltarea osoasa normala, coagularea sanguina, transmisia neuronala, functia muschiului inimii si tonusul muscular scheletic. Se pare ca mineralul asigura si o protectie impotriva cancerului de colon si impotriva hipertensiunii arteriale. In cazul ingerarii de cantitati insuficiente, nivelul sanguin este totusi mentinut in limite normale de catre hormonal paratiroidian, pe seama calciului osos, rezultand crestere deficitara, oase si dinti de proasta calitate.

Surse: Cele mai bogate surse de calciu sunt reprezentate de lapte, branza proaspata de vaci, vegetale cu Frunze verde inchis, si pestele cu oase putine. De asemenea surse bune sunt legumele, broccoli, fasolea verde, anghinarea, semintele de susan, branza uscata si smochinele.

Necesarul zilnic pentru adulti si copii este obtinut prin consumul unei cani de lapte care adduce in jur de 400mg, alaturi de alte 400 mg obtinute din alte surse. Totusi cei cu varste intre 11 si 24 de ani ar trebuii sa primeasca 1200mg , la fel si femeile gravide si lactante.
Pentru a asigura necesarul zilnic puteti primii in jur de 300 mg de calciu din fiecare din urmatoarele : o cana cu lapte, o cana de iaurt, aproximativ 50g de branza proaspata de vaci, aproximativ 60g de sardine conservate sau somon (cu oase) si mai multe portii medii din alimentele care reprezinta surse sarace combinate – fasole, cereale, vegetale. Orice combinatie a primelor 4 dintre acestea adduce necesaru de 1200 mg de calciu. Pentru femei este necesar aportul unor surse majore de calciu la fiecare masa, insa daca alimentatia lor este buna, sursele mai sarace vor adduce restul necesar. In cazul I care nu pot fii urmate aceste linii directoare, se poate apela la suplimentari de calciu. Intr-un regim alimentar adecvat trebuie evitata luarea pilulelor pentru siguranta, deoarece excesul de calciu poate afecta absorbtia altor minerale.

Cel mai sigur supliment este carbonatul de calciu pur,cel obtinute din cochiliile de crustacee, faina de oase si dolomite contin plumb, cadmiu si mercur, daunatoare organismului acestea trebuind evitate. Pentru o mai buna absorbtie a calciului suplimentar acesta trebuie luat in timpul mesei sau impreuna cu o gustare.

Aportul crescut de calciu pe perioade lungi de timp produce calcifierea tesuturilor moi si formarea de calcului renali, mai ales daca este luat impreuna cu vitamina D. Majoritatea ar trebuii sa evite ingestia de calciu total de peste 2g pe zi, incluzand aici sursele alimentare si suplimentarile.
sursa imaginii : Rex Features


Tag-uri: calciu, lactate, oase, sanatate, branza, muschi



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 20 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :