Statistics:
Visits: 959 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Importanta Calciului
Q: | Intreaba despre Importanta Calciului |
Calciul este necesar pentru dezvoltarea osoasa normala, coagularea sanguina, transmisia neuronala, functia muschiului inimii si tonusul muscular scheletic. Se pare ca mineralul asigura si o protectie impotriva cancerului de colon si impotriva hipertensiunii arteriale. In cazul ingerarii de cantitati insuficiente, nivelul sanguin este totusi mentinut in limite normale de catre hormonal paratiroidian, pe seama calciului osos, rezultand crestere deficitara, oase si dinti de proasta calitate.
Surse: Cele mai bogate surse de calciu sunt reprezentate de lapte, branza proaspata de vaci, vegetale cu Frunze verde inchis, si pestele cu oase putine. De asemenea surse bune sunt legumele, broccoli, fasolea verde, anghinarea, semintele de susan, branza uscata si smochinele.
Necesarul zilnic pentru adulti si copii este obtinut prin consumul unei cani de lapte care adduce in jur de 400mg, alaturi de alte 400 mg obtinute din alte surse. Totusi cei cu varste intre 11 si 24 de ani ar trebuii sa primeasca 1200mg , la fel si femeile gravide si lactante.
Pentru a asigura necesarul zilnic puteti primii in jur de 300 mg de calciu din fiecare din urmatoarele : o cana cu lapte, o cana de iaurt, aproximativ 50g de branza proaspata de vaci, aproximativ 60g de sardine conservate sau somon (cu oase) si mai multe portii medii din alimentele care reprezinta surse sarace combinate – fasole, cereale, vegetale. Orice combinatie a primelor 4 dintre acestea adduce necesaru de 1200 mg de calciu. Pentru femei este necesar aportul unor surse majore de calciu la fiecare masa, insa daca alimentatia lor este buna, sursele mai sarace vor adduce restul necesar. In cazul I care nu pot fii urmate aceste linii directoare, se poate apela la suplimentari de calciu. Intr-un regim alimentar adecvat trebuie evitata luarea pilulelor pentru siguranta, deoarece excesul de calciu poate afecta absorbtia altor minerale.
Cel mai sigur supliment este carbonatul de calciu pur,cel obtinute din cochiliile de crustacee, faina de oase si dolomite contin plumb, cadmiu si mercur, daunatoare organismului acestea trebuind evitate. Pentru o mai buna absorbtie a calciului suplimentar acesta trebuie luat in timpul mesei sau impreuna cu o gustare.
Aportul crescut de calciu pe perioade lungi de timp produce calcifierea tesuturilor moi si formarea de calcului renali, mai ales daca este luat impreuna cu vitamina D. Majoritatea ar trebuii sa evite ingestia de calciu total de peste 2g pe zi, incluzand aici sursele alimentare si suplimentarile.
sursa imaginii : Rex Features
Surse: Cele mai bogate surse de calciu sunt reprezentate de lapte, branza proaspata de vaci, vegetale cu Frunze verde inchis, si pestele cu oase putine. De asemenea surse bune sunt legumele, broccoli, fasolea verde, anghinarea, semintele de susan, branza uscata si smochinele.
Necesarul zilnic pentru adulti si copii este obtinut prin consumul unei cani de lapte care adduce in jur de 400mg, alaturi de alte 400 mg obtinute din alte surse. Totusi cei cu varste intre 11 si 24 de ani ar trebuii sa primeasca 1200mg , la fel si femeile gravide si lactante.
Pentru a asigura necesarul zilnic puteti primii in jur de 300 mg de calciu din fiecare din urmatoarele : o cana cu lapte, o cana de iaurt, aproximativ 50g de branza proaspata de vaci, aproximativ 60g de sardine conservate sau somon (cu oase) si mai multe portii medii din alimentele care reprezinta surse sarace combinate – fasole, cereale, vegetale. Orice combinatie a primelor 4 dintre acestea adduce necesaru de 1200 mg de calciu. Pentru femei este necesar aportul unor surse majore de calciu la fiecare masa, insa daca alimentatia lor este buna, sursele mai sarace vor adduce restul necesar. In cazul I care nu pot fii urmate aceste linii directoare, se poate apela la suplimentari de calciu. Intr-un regim alimentar adecvat trebuie evitata luarea pilulelor pentru siguranta, deoarece excesul de calciu poate afecta absorbtia altor minerale.
Cel mai sigur supliment este carbonatul de calciu pur,cel obtinute din cochiliile de crustacee, faina de oase si dolomite contin plumb, cadmiu si mercur, daunatoare organismului acestea trebuind evitate. Pentru o mai buna absorbtie a calciului suplimentar acesta trebuie luat in timpul mesei sau impreuna cu o gustare.
Aportul crescut de calciu pe perioade lungi de timp produce calcifierea tesuturilor moi si formarea de calcului renali, mai ales daca este luat impreuna cu vitamina D. Majoritatea ar trebuii sa evite ingestia de calciu total de peste 2g pe zi, incluzand aici sursele alimentare si suplimentarile.
sursa imaginii : Rex Features
- Ce este dispensarizarea (11167 visits)
- Despre sange - elementele figurate eritrocite, leucocite, trombocite (9540 visits)
- Ce este cortizonul (8982 visits)
- De ce ne vajaie capul (8745 visits)
- Bolile globulelor albe (6267 visits)
- Ce este diureza (5797 visits)
- Despre scoarta cerebrala (5468 visits)
- Afectiunile endocrine si tratarea lor in statiuni (5369 visits)
- Notiuni despre igiena copilului si a adolescentului (4878 visits)
- Care sunt alimentele permise si nepermise pentru cardiaci (4431 visits)
- Ce este congestia pulmonara (4227 visits)
- Ce este coagularea sangelui (4206 visits)
- Ce importanta are bromura ? (4145 visits)
- Ce este formolul (4085 visits)
- Despre undele ultrascurte (3680 visits)
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
- Explicarea termenilor atlas si axis
- Ce este blocajul cu novocaina
- Ce inseamna boala medicamentoasa
- Explicarea notiunii de boala profesionala
- Explicarea termenului "facies"
Categorie: Sanatate - ( Sanatate - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '07
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :