FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 942
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Eficienta lacrimilor

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Eficienta lacrimilor

 Q:   Intreaba despre Eficienta lacrimilor       
Eficienta lacrimilor Biologic vorbind, corpul omenesc creeaza lacrimile pentru a ne scapa de impuritati. De fapt, ochiul este in permanenta acoperit de lichid lacrimal. Acesta se produce in mod brusc, intr-o cantitate mai mare atunci cand apare pe cornee un mic firicel de praf, chiar. Lacrimile sunt extrem de benefice pentru ochii nostri. Ele neutralizeaza corpurile minuscule care pot dauna intr-un fel sau altul ochilor nostri. Aceeasi modalitate de protectie o au atat animalele cat si oamenii, insa odata cu pornirea unor anumite sentimente, numai la oameni apar lacrimile. Aici deja, apare un mister. Aceleasi glande care produc micile lacrimi pentru protejarea ochilor, sunt si cele care trimit comenzi la creier si ne fac sa plangem. Motivul pentru care acest fenomen are loc, inca nu s-a aflat, si specialistii fac cercetari in permanenta.

Plansul are un rol eliberator. El ne ajuta sa ne usuram si sa ne purificam sufletul. Unii psihologi sustin ca de fapt, plansul nu are neparat un rol eliberator, el este mai mult ca un semnal de alarma pentru cei din jurul celui care plange. Inconstient, persoana care plange cere ajutor si spera ca momentul in care incepe sa planga sa fie punctul final in deslusirea motivelor care au dus la aceste sentimente. Totusi, descarcarea prin plans poate sa ne puna si in situatii penibile, daca cumva o persoana incepe sa planga intr-o circumstanta in care nu este de asteptat sa se petreaca acest lucru.

Antropologia considera ca plansul nu este pe atat de spontan pe cat credem. Antropologii considera ca facem acest lucru ca un fel de reflex bine invatat si inradacinat in comportamentul uman. Aceasta afirmatie este argumentata de faptul ca sosirea primilor europeni in zonele exotice, i-a facut pe acestia sa vada ca oamenii din acele tari, plangeau pentru motive care europenilor li s-ar fi parut absurde. Aceasta e inca o dovada ca plansul este extrem de subiectiv.

Exista chiar mai multe tipuri de plans. Exista si acel plans traditional, care apare in unele sate din Romania, in care, in vremurile de demult, la inmormantari trebuiau sa apara niste bocitoare care plangeau si urlau, exprimand parca tristetea celor care si-au pierdut pe cel drag. Exista plansul de fericire si plansul de bucurie. Toate aceste diferente aparute, ne pun pe ganduri, deoarece mai multe emotii, complet opuse unele fata de celelate ne fac sa reactionam din punct de vedere biologic in acelasi fel.
Privite din punct de vedere al categoriilor sociale, oamenii mai bogati sunt vazuti sa planga mai rar; asta nu inseamna neaparat ca ei nu plang la fel de des, inseamna ca oamenii care au un anumit status in societate, nu doresc sa prezinte nici o urma de slabiciune considerand ca plansul este pentru oamenii sentimentali, iar daca doresti sa castigi in viata, nu ai timp de sentimentalisme. Este bine cunoscut ca femeile plang mai des ca barbatii si de cele mai multe ori, ele plang indiferent cine ar fi de fata. Insa, barbatii „prefera” persoanele mai apropiate, deoarece si ei sunt pusi in situatia de a-si ascunde partea sentimentala. Nu se mai considera la fel de puternici.

La fel de important este si plansul copiilor, deoarece acesta ne ajuta sa le intelegem mai bine sentimentele. Acest lucru este valabil mai ales la copiii care inca nu pot vorbi. La bebelusi, care isi exprima trairile prin plans. El poate aparea daca cumva e singur, daca ii e foame, frig, cald, daca simte anumite dureri, sau chiar si in momentul in care apar relatii tensionate in casa.

Toti oamenii plang si toti avem nevoie de plans. Cu limitele de rigoare, plansul reprezinta refugiul nostru in fata sentimentelor coplesitoare.
sursa imaginii : flikr.com -> Rekanyari's photostream

Articol scris de Lavinia Cavasi pentru FamousWhy.ro


Tag-uri: lacrimi, impuritati, ochi, plans



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 23 July '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :