FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,485
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre angina pectorala

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre angina pectorala

 Q:   Intreaba despre Despre angina pectorala       
Despre angina pectorala Una din cele mai importante localizări ale arterosclerozei este cea pe arterele coronare ale inimii, ce se poate traduce prin accesele dureroase de angină pectorală. Accesul de angină pectorală apare de regulă în cursul unui efort şi se manifestă ca o durere violentă constrictiva în regiunea inimii, ce dispare obişnuit odată cu încetarea efortului. Angina pectorală este o boală periculoasă pentru că în cursul unui acces dureros poate să apară infarctul miocardic, cu toate consecinţele sale.

Bolnavii suferinzi de angină pectorală se vor conforma tuturor regulilor de profilaxie a arterosclerozei; respectarea acestor sfaturi poate opri întinderea aterosclerozei pe coronarele inimii şi contribuie astfel la preveni rea sau întarzierea apariţiei infarctului miocardic.

Este mai important a preveni o criză anginoasă decat a trata durerea. Bolnavul trebuie să ştie că printre cauzele declanşatoare ale durerii, afară de efortul fizic, se enumera : emoţiile de orice fel, frigul, fumatul, alimentaţia excesivă, constipaţia, balonarea, baia rece. De aceea el trebuie să evite aceste circumstanţe, impunandu-şi un mod de viaţă adecvat situaţiei sale de boală. Luarea zilnică de medicamente liniştitoare (napoton, meprobamat) este de recomandat pacienţilor cu stări de tensiune psihoemoţională. Recomandăm bolnavilor să evite mesele bogate (să excludă alimentaţia ce fermentează) şi constipaţia. Subliniem că fumatul este periculos, putand declanşa crize puternice şi de aceea sfătuim pe bolnavi să-l abandoneze complet. Recomandăm de asemenea evitarea băilor prea calde sau prea reci. Luarea preventivă a tabletei de nitroglicerină este de recomandat în toate împrejurările ce ar putea ocaziona criza şi ce nu pot fi evitate.

Amintim bolnavilor că dacă criza de angină pectorală apare în repaus, durează mai mult de 10 minute şi nu cedează prompt în cateva minute, la luarea de nitroglicerină, trebuie să fie anunţat imediat medicul pentru a aprecia situaţia şi a exclude un eventual infarct miocardic. în această stare bolnavul va rămane în repaus în locul în care se află, deoarece mişcarea, efortul ar putea înrăutăţi criza.

S-a observat că majoritatea complicaţiilor grave din infarctul miocardic acut survin în primele patru ore de la debutul dureros. Din aceste motive se insistă astăzi ca aceşti bolnavi să ajungă în unităţile spitaliceşti în decursul acestui interval. S-a constatat că un factor de întarziere este, adesea, decizia bolnavului sau a aparţinătorilor apropiaţi de a amana internarea aşteptand ca durerea să treacă. Este foarte important ca în cazul unei dureri anginoase ce nu răspunde la nitroglicerină, aşa cum am amintit, bolnavul să cheme medicul sau serviciul de salvare.
în faza acută a bolii repausul la pat este obligatoriu. Durata repausului variază de la 3-4 săptămâni în formele uşoare la 5-6 săptămani în unele forme în care infarctul a produs leziuni mai întinse şi pentru a căror vindecare este mai util şi mai prudent să se prelungească timpul de repaus la pat. în această perioadă bolnavul este sub supraveghere medicală.

Credinţa potrivit căreia infarctul este o boală care creează o invaliditate gravă, care condamnă omul la inactivitate, este profund eronată şi trebuie combătută.
Nenumărate sunt exemplele de bolnavi care după ce au avut infarct de miocard, urmand cu înţelepciune şi cu un deosebit simţ al disciplinei prescripţiile şi sfaturile medicului, au depăşit cu deplin succes handicapul produs de boală.

O problemă delicată pe care nici medicii, nici pacienţii nu o abordează este activitatea sexuală la bolnavii coronarieni, în special după infarctul miocardic acut.
O dată cu reabilitarea fizică a bolnavului este facilitată şi toleranţa faţă de activitatea sexuală. Bolnavul va duce o viaţă sexuală normală, evitand stressurile supraadăugate, legate de împrejurări nefavorabile. Aceasta se bazează pe teste de efort, care indică un răspuns asemănător din partea aparatului cardiovascular, în cursul actului sexual şi în timpul activităţii ocupaţionale obişnuite. Nu există o justificare a fricii faţă de moartea subită în cursul actului sexual.


Tag-uri: inima, cardiac, cardiovascular, boala



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 08 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :