FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,689
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se calculeaza cantitatea necesară de tapet

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se calculeaza cantitatea necesară de tapet

 Q:   Intreaba despre Cum se calculeaza cantitatea necesară de tapet       
Se măsoară, mai intai, perimetrul încăperii care se tapetează, din care se scade inaltimea porţiunilor care nu se tapetează (uşi, ferestre etc.), obţinandu-se perimetrul de tapetare. Apoi, se împarte acest perimetru prin lăţimea sulului de tapet şi se obţine numărul faşiilor necesare de tapet care se aplică pe perimetrul de tapetare.

Se măsoară, de asemenea, lungimea sulului de tapet, care se împarte prin înălţimea peretelui, obţinandu-se numărul de faşii care se pot folosi dintr-un sul pentru tapetare.

Se împarte numărul de faşii de tapet, stabilit ca necesare pe perimetrul de tapetare, prin numărul de faşii cuprinse într-un sul si se determină, astfel, numărul de suluri necesare.

Ţinand seama de suprapunerile, de depăşirile şi de căderile sau pierderile de tapet din timpul lucrului, se măreşte numărul sulurilor cu 20%, determinîndu-se astfel cantitatea necesară pentru tapetarea încăperii.
Pentru exemplificare, se ia o cameră cu o suprafaţă de 16 m2 respectiv cu pereţi de cate 4 m lungime şi cu înălţimea peretelui de 2,5 m, încăperea avand o uşă cu o lăţime de 1,5 m şi o fereastră cu o lăţime de 2,5. Sulul procurat din comerţ pentru tapetare are o lungime de 25 m şi o lăţime de 75 cm.

Din cele de mai sus rezultă :

1) Lungimea perimetrului de tapetat:
16—2,5—1,5 = 12 m.
2)Numărul de faşii care se aplică pe perimetrul de tapetat:
12 : 0,75 = 16 faÅŸii.
3)Nunărul faşiilor dintr-un sul:
25 : 2,5 = 10 faÅŸii/sul.
4)Numărul sulurilor pentru tapetare :
16 : 10 = 1,6 suluri.
5)Numărul sulurilor majorate cu 20% :
1,6+(20X1,6) : 100 = 1,96-2 suluri.

în concluzie, pentru tapetarea camerei de mai sus, sunt necesare două suluri de tapet de procurat din comerţ.

sursa imaginii http://chicago.timeout.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, sculeCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 07 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :