FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,731
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se aplica tapetul pe pereti

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se aplica tapetul pe pereti

 Q:   Intreaba despre Cum se aplica tapetul pe pereti       
Fiind trasată linia verticala de reper care indică poziţia primei faşii de tapet, se poate trece la aplicarea primei faşii de tapet pe perete .
Se ia cu grijă faşia de tapet îndoită pe antebraţul sting, dacă se începe aplicarea tapetului din colţul din stanga peretelui, pentru a lasa mana dreaptă liberă la urcarea pe scară sau pe o schelă.
Ajuns la locul de aplicarea tapetului se scoate antebraţul de sub îndoitura faşiei, susţinand-o în acelaşi loc cu cele 3 degete ale mlinilor (degetul mic, inelar şi mijlociu) şi în acelaşi timp, apucand colţurile de sus ale faşiei cu degetul mare şi arătător .

Tapetul se aplică de la marginea de sus, avand grijă ca partea iiuerioară a faşiei să fie îndoită, pentru ca adezivul să nu atingă plafonul, pe care poate să-1 păteze ..
Se netezeşte suprafaţa tapetului pe porţiunea lipită la partea superioară, apoi se lasă faşia să coboare uşor prin derularea ei spre pardoseală, verificandu-se cu grijă verticalitatea acesteia faţă de reperul vertical trasat.
Se imprimă pe tapet, cu vîrful foarfecelor linia de întretăiera dintre plafon şi perete , se deslipeşte cu grijă o porţiune din partea superioară a tapetului lipit, se taie cu foarfecele tapetul pe linia imprimată şi după îndepărtarea surplusului, se lipeşte tapetul perfect la nivelul plafonului.

Se aplică în continuare faşia de tapet la partea de jos, urmărind tot timpul linia verticală de reper, apoi se taie faşia de tapet la nivelul plintei, după ce în prealabil s-a trasat linia de tăiere cu varful farfecelor .
După aplicarea faşiei de tapet, suprafaţa acesteia se netezeşte Uşor cu mana şi apoi cu peria de netezit, Incepand de sus în jos şi de La mijloc spre margine. Prin această oneratie se elimină bulele de aer şi încreţiturile, iar eventualele excese de adeziv de pe marginile faşiei se şterg cu o carpă moale, curată si uscată.
Următoarele faşti de tapet se aplică în mod identic ca şi prima faşie, prin deplasarea spre dreapta sau spre stanga, după cum a fost stabilită ordinea de aplicare a faşiilor, avînd grijă permanentă ca marginile să fie cap la cap.

Aplicarea fişiilor de tapet la colţurile pereţilor necesită unele operaţii în plus faţă de cele aplicate anterior . Astfel, cand se ajunge în apropierea unui colţ al încăperii, nu se lipeşte cu o singură faşie de tapet cei doi pereţi care formează colţul încăperii, ci se taie faşia de tapet pe lungime, în două bucăţi, la lăţimile necesare, după care se aplică separat pe fiecare latură a colţului încăperii faşiile tăiate pe lungime.
In acest scop se măsoară distanţa de la marginea ultimei faşii aplicate pînă la colţul peretelui , se adaugă 1—2 cm şi se taie următoarea fasie de tapet pe lungime, la această nouă lăţime stabilită.

Se aplică prima bucată de faşie tăiată pe lungime, in continuarea fişiei normale aplicată anterior, se netezeşte bine tapetul aplicat pană La colţul peretelui şi apoi cu marginea dinspre dreapta faşiei se îmbracă şl colţul, astfel ca să-l depăşească cu 1—2 cm pe cealaltă latură de perete.
Se lipeşte şi a doua bucată de faşie tăiată pe lungime pe cealaltă latura a colţului, avand şi de această dată grija la racordarea desenului şi culorii, precum şi la ghidarea după verticala de reper, respectiv lupă firul cu plumb , deoarece colţul înclinat al peretelui poate da o proastă plecare pentru faşiile următoare.
Aplicarea tapetului în dreptul uşilor sau ferestrelor se face în mod similar, iar dacă intervalul dintre faşiile aplicate de o parte şi de cealaltă parte a uşei sau ferestrei nu se acoperă cu o singură lăţime de tapet, se aplică mai întai o faşie centrală şi apoi alte două laterale, simetrice, de legătură cu restul faşiilor de tapet, astfel ca să se obţină un aspect de continuitate, cu riscul sacrificării unor faşii de tapet care nu se mai pot folosi.

Partea superioară a tapetului se termină cu o baghetă de o culoare mai închisă, sau din acelaşi material ca şi tapetul, care se lipeşte cu adeziv, astfel ca să se acopere marginea superioară a tapetului. Pentru această operaţie se pot folosi şi baghete din lemn sau plastic care se fixează cu şuruburi în dibluri îngropate în perete.
In timpul aplicării tapetului pe pereţi se pot întalni ţevi de alimentare şi scurgere de apă sau ale radiatoarelor de încălzire, diverşi suporţi metalici, precum şi lacaşurile întrerupătoarelor şi prizelor electrice, pentru care este necesară străpungerea tapetului.
în această situaţie, se face o tăietură cu foarfecă de la marginea tapetului pe o direcţie orizontală, pană în dreptul străpungerii, după care se decupează tapetul, ţinand seama de forma şi dimensiunile obiectelor care străpung tapetul, apoi se rabat părţile decupate în jurul obiectului pentru a fi lipite.
un tapet.

In cazul întrerupătoarelor şi a prizelor electrice se reperează locul acestora prin frecare cu un obiect plastic, scoţandu-se în evidenţă centurul lor, după care se taie tapetul după acest contur şi se face lipirea definitivă.


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 08 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :