FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 216
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa iti imbunatatesti memoria

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa iti imbunatatesti memoria

 Q:   Intreaba despre Cum sa iti imbunatatesti memoria       
Cum sa iti imbunatatesti memoria Memoria reprezinta capacitatea noastra de a stoca tot felul de informatii si de amintiri de-al lungul intregii vieti. Din pacate, ni se intampla insa multora dintre noi ca sa mai pierdem numeroase astfel de informatii. De aceea trebuie sa stim ce sa facem pentru a ne mentine memoria in parametrii buni.

Somnul este probabil unul dintre cei mai buni si eficienti „paznici” ai memoriei. Desi in timpul somnului, majoritatea corpului se afla in repaus, creierul nostru nu se odihneste, fiind chiar foarte activ.

In tot acest timp, el inmagazineaza si ordoneaza toate informatiile primite pe parcursul zilei. Partii creierului care coordoneaza activitatile ce vizeaza memoria spatiala adica hipotalamusul, ii sunt create in timpul somnului noi celule, fiind improspatata in acelasi timp si me moria episodica.

Din toate aceste rezulta faptul ca durata si calitatea somnului sunt deosebit de importante pentru a avea o memorie buna.

Nu numai somnul influenteaza memoria noastra, dar si activitatea fizica, fiind confirmata astfel veridicitatea dictonului latin „mens sana in corpore sano”.

Sportul asigura o mai buna oxigenare a creierului, inlesnind procesele care se petrec la nivelul sau. Deci, daca vom practica sport, nu vom avea numai un corp sanatos, tonifiat şi in forma, dar si psihicul nostru si memoria noastra vor avea de profitat de pe urma exercitiilor fizice.

Desi odata cu inaintarea in varsta memoria se pierde din ce in ce mai mult, exista cazuri frecvente de tineri care au o memorie foarte slaba. Iar aceasta se datoreaza in mare parte alcoolului si tutunului ce sunt consumate de catre acestia in cantitati mari.

Toate astfel de excese dauneaza foarte mult creierului si implicit memoriei. Alcoolul, pe de alta parte, poate fi foarte benefic organismului, insa doar daca este consumat in cantitati mici.

Daca iti doresti sa ai o memorie vizuala, auditiva, procedurala sau auditiva buna, trebuie sa o pui mereu la lucru, stimuland-o chiar si prin diverse jocuri precum remi sau puzzle.

Nu trebuie sa uiti ca si creierul este la fel ca un muschi- cu cat este utilizat mai mult, cu atat ii creste eficienta. Nu conteaza prea mult maniera in care se efectuaeaza aceasta stimulare. Important este sa iti pui mintea si logica la contributie ori de cate ori poti sau ai ocazia.


Tag-uri: sport, somn, exercitiuCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 16 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :