FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,007
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum imbunatateste exercitiul fizic starea de sanatate

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Cum imbunatateste exercitiul fizic starea de sanatate

 Q:   Intreaba despre Cum imbunatateste exercitiul fizic starea de sanatate       
Cum imbunatateste exercitiul fizic starea de sanatate Execitiul fizic moderat are urmatoarele efecte benefice asupra organismuli.

1) Reduce grasimea organismului si controleaza obezitatea stimuland enzimele care ard grasimile. 15-20 de minute de exercitiu sau chiar un mers vioi cresc arderea grasimilor si in plus cresc masa musculara ducand astfel la un consum mai crescut de calorii chiar si in repaus.

2) Creste puterea si eficienta inimii . Ca orice muschi inima raspunde la exercitiu prin cresterea fortei de contractie cu cresterea eficientei acesteia deci pompeaza mai mult sange cu fiecare bataie ducand la un ritm mai putin lent pentru acelasi nivel de activitate. E cunoscut ca un atlet bine antrenat are o frecventa cardiaca de 35 batai pe minut in comparatie cu un om normal care are 60-70 batai pe minut.

3) Imbunatateste circula tia muschiului cardiac. Studiile si observatiile clinice au aratat ca exercitiilor stimuleaza dezvoltarea retelei coronariene.

4) Imbunatateste lipidele sanguine – duce la scaderea formei nedorite de cholesterol. LDL si creste colesterolul “bun” HDL scazand riscul de ateroscleroza si evenimente vasculare aparute ca o consecinta a aterosclerozei.

5) Scade riscul trombotic – creste fibrinoliza care este un mechanism endogen de dizolvare a cheagurilor sanguine periculoase ce pot produce infarcte miocardice si accidente vasculare cerebrale.

6) Scade presiunea sanguina crescuta

7) Imbunatateste toleranta la glucoza in special la diabetici. De altfel diabetul tip 2 cu o nutritie si exercitii regulate poat fi controlat fara medicatie.

8) Efecte endocrine- creste cantitatea de hormoni anabolizanti cum ar fi STH insulina testosterone scazand riscul de osteoporoza si crescand libidoul.

9) Beneficii pshihologice- scade anxietatea creste increderea in sine si da o stabilitate emotionala. E cunoscut ca multi oameni fac exerctii fizice doar pentru a se simtii bine cateva ore dupa ele, iar unii pshihiatrii prescriu alergari pentru pacienti depresivi sau anxiosi cu rezultate foarte bune. De asemenea s-a constat o imbunatatirii a puterii de concentrare a memoriei si a creativitatii, aceste efecte benefice fiind datorate cresterii endorfinelor si imbunatatirii circulatiei cerebrale.

10) Creste rezistenta la stress – acest beneficiu general duce la o rezistenta mai crescuta la o boala acuta traumatisme , interventii chirurgicale si probabil chiar la un stress emotional intens, comparative cu o persoana sedentara neantrenata.

11) Scade viteza de imbatranire acest effect reprezinta o insumare a celorlalte efecte si se traduce prin incetinirea modificarilor degenerative fiziologice manifestate la nivelul tuturor tesuturilor si funciilor organismului. Exercitiu constant mentinut pe toata durata vietii are un potential mult mai mare decat orice medicament sau supliment nutritional cunoscut.

12) Scaderea riscului de cancer – in special la nivelul sistemului reproducator si al sanului s`a constatat o reducere a tumorilor la femeile sportive . Femeile sedentare au un risc dublu fata de cele care au practicat sport in adolescenta si pana la 20-30 de ani.
sursa imaginii : veoh.com


Tag-uri: sport, sanatate, conditie fizica, rezistenta, putere, eficienta, grasime



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 20 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :