FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 203
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este fatul

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este fatul

 Q:   Intreaba despre Ce este fatul       
Ce este fatul Fatul este embrionul dupa luna a III-a de viata intrauterina. Un fat se socoteste ca este la termen cand are 260 de zile de viata intrauterina, o greutate de 3 000—3 500 g si o lungime de 50 cm. Segmentul cel mai voluminos este capul, care are o circumferinta de 38 cm. Oasele craniului sunt separate intre ele prin spatii liniare, care se numesc suturi. Unele suturi se latesc mult si formeaza fontanelele.

Fontanelele cele mai importante sunt: fontanela mare, in forma de romb (popular moalele capului), si fontanela lambdoida. Diametrele craniului au importanta, deoarece sunt putin reductibile si reprezinta segmentul care iese la nastere cel mai greu prin filiera pelvigenitala.

Fatul sta in cavitatea uterina ghemuit, cu capul flectat pe torace, coapsele flectate pe abdomen, gambele pe coapse si picioarele pe gambe. De obicei se afla asezat cu capul in jos si atunci se spune ca este in prezentatie craniana, alteori se afla cu pelvisul in jos si atunci se spune ca este in prezentatie pelviana, sau se afla asezat transversal in cavitatea uterina si atunci se spune ca este in prezentatie transversala.

Nasterea spontana nu este posibila de cat in prezentatie longitudinala, craniana si pelviana.


Tag-uri: fat, embrion, viataCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 11 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :