FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 4,356
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este congestia pulmonara

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este congestia pulmonara

 Q:   Intreaba despre Ce este congestia pulmonara       
Ce este congestia pulmonara Congestia pulmonara este o inflamatie a alveolelor pulmonare; adesea i se asocieaza si participarea pleurei. Congestia pulmonara se aseamana cu pneumonia, deoarece este provocata cel mai adesea de acelasi agent microbian: pneumococul.

Alteori, apare in cursul unor boli infectioase ca pojarul, febra tifoida, sau in cazul gripei si chiar al tuberculozei. Boala incepe uneori brusc, intocmai ca pneumonia : cu junghi puternic si febra cu frison; de obicei, semnele sunt insa mai sterse; tusea este uscata, dar adesea se insoteste de o expectoratie mucopurulenta, vascoasa si striata, cu firicele de sange.

Alteori boala este precedata de o stare de curbatura cu dureri in muschi si incheieturi, guturai, ea este gresit etichetata drept o „stare gripala".

In general, evolutia congestiei pulmonare este scurta, de la cateva zile pana la doua saptamani. Trebuie avut insa grija ca ea sa nu mascheze un inceput de tu-berculoza pulmonara cu evolutie torpida si de aceea bolnavul de congestie pulmonara trebuie urmarit un timp si revazut radioscopic inainte de a-si relua munca.

Tratamentul consta in:
repaus la pat, ventuze, infuzii expectorante (de tei, poligala), aspirina si piramidon. Un tratament cu antibiotice (penicilina) este necesar de cele mai multe ori.


Tag-uri: congestie pulmonara, inflamatie, alveole pulmonareCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :