FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,613
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre lauzie

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre lauzie

 Q:   Intreaba despre Despre lauzie       
Despre lauzie Lauzia este perioada care incepe imediat dupa nastere si dureaza 6-8 saptamani, timp in care se produce revenirea la normal a organelor genitale si in general a organismului femeii.

In timpul lauziei, organele genitale externe, vulva, vaginul, perineul se refac in cateva zile, iar uterul incepe sa scada, ajungand ca dupa 10 zile sa nu se mai simta deasupra simfizei pubiene. O manifestare fiziologica specifica lauziei este scurgerea lohiilor din uter, care in primele zile sunt sanguinolente, apoi devin serosanguinolente si dupa 6-7 zile,devin seroase.

Ele au un miros fad. La femeile multipare (care au nascut mai multi copii), evolutia uterului poate fi insotita de contractii dureroase, care pot fi calmate prin administrarea de antispastice.

Cea mai importanta si mai durabila mani festare a lauziei este aparitia secretiei de lapte care uneori poate fi insotita de congestia sinului si cresterea temperaturii pana la 37,5-38° (furia laptelui). Lauza nu trebuie considerata o femeie bolnava, de aceea nu i se administreaza alte medicamente decat vitamine, tonice generale si la nevoie laxative.

Alimentatia lauzei va cuprinde mancaruri usor digerabile si bogate in calorii. Supraalimentarea este o greseala. De asemenea, o practica gresita este administrarea in cantitati mari de lichide, ca bere, lapte, sucuri, in vederea sporirii cantitatii de lapte.

Deoarece imediat dupa nastere femeia este mai receptiva la infectii, lauza nu trebuie sa fie in contact direct cu personalul medical care o ingrijeste. Vizitele din afara sunt cu desavarsire interzise, iar dupa parasirea maternitatii, ele vor fi reduse la minimum.

Dupa parasirea maternitatii, lauza va continua sa respecte regulile invatate la maternitate in ceea ce priveste igiena (dusuri, toaleta organelor genitale si ingrijirea sanilor). La domiciliu, lauza poate face mici treburi casnice care sa nu o oboseasca si plimbari pe jos, putand sa-si reia incetul cu incetul viata obisnuita.

Reluarea raporturilor sexuale este permisa dupa 6 saptamani. Daca in timpul lauziei apar febra, modificari in cantitatea, aspectul si mirosul lohiilor, daca uterul nu mai scade, iar pulsul se accelereaza, trebuie sa ne gandim la infectia puerperala. Prin acest termen se inteleg toate accidentele infectioase care se produc la o lauza in urma patrunderii microbilor prin organele genitale in organismul femeii.

Germenii patogeni care produc infectia puerperala sunt de obicei streptococul, stafilococul, colibacilul, singuri sau asociati intre ei, si care patrund in organism in timpul nasterii, datorita nerespectarii regulilor de asepsie si antisepsie.

Uneori, infectia se poate produce si datorita microbilor care se gasesc in organismul femeii inainte de nastere. Infectia puerperala poate fi localizata la uter si organele genitale sau se poate generaliza in intregul organism, dand nastere asa-numitelor septicemii puerperale.

Manifestarile acestea infectioase apar de obicei in a 3-a - a 4-a zi de lauzie. Tot o forma a infectiei puerperale sunt considerate tromboflebitele, care apar cam in a 14-a zi de la nastere si a caror complicatie grava poate fi embolia pulmonara. Pentru evitarea infectiei puerperale, gravida trebuie tratata din timpul sarcinii de bolile infectioase cronice de care sufera, de eventualele anemii sau toxicoze gravidice, care toate sunt cauze favorizante ale infectiei.

O asepsie si antisepsie perfecte la nastere, o asistenta calificata si o ingrijire atenta in timpul lauziei, evita producerea infectiei puerperale. O data instalata, infectia puerperala trebuie tratata precoce si intens cu antibioticele la care microbul este sensibil, asociat cu un tratament sustinut al starii generale.

Lauza infectata trebuie izolata de lauzele sanatoase ca sa nu le transmita si lor infectia. Astazi, datorita faptului ca majoritatea covarsitoare a nasterilor se produc in maternitati sau case de nasteri, infectia puerperala, altadata atat de raspandita, este o complicatie rara a lauziei.


Tag-uri: lauzie, nastere, organe genitale



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 16 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :