FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 925
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este alcoolismul ?

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este alcoolismul ?

 Q:   Intreaba despre Ce este alcoolismul ?       
Ce este alcoolismul ? Alcoolismul, in sens strict medical, este o boala produsa de abuzul repetat si in cantitati mari de bauturi alcoolice, pentru consumul carora individul respectiv manifesta o atractie bolnavicioasa.

In sens mai larg, alcoolismul reprezinta suma efectelor nocive pe care le exercita abuzul de alcool asupra sanatatii, existentei, activitatii si prosperitatii societatii. Alcoolul este o otrava care in caz de ebrietate acuta se absoarbe repede din stomac si trecand in sange actioneaza asupra celulelor nervoase, provocand pierderea atentiei si controlului, in cursul betiei dispare mai intai rationamentul, dupa care urmeaza o stare de hiperexcitabilitate, cu agitatie si vorbire fara sir.

Actiunea alcoolului cuprinde treptat elementele sistemului nervos central:
dispare capacitatea de per cepere a excitatiilor, scade sensibilitatea la durere, miscarile devin necoordonate (mersul impleticit), pana ce in cele din urma se instaleaza un somn adanc. Durata starii de ebrietate acuta nu depaseste, de obicei, 4—6 ore (pentru un adult de 64 kg, doza mortala este apreciata la 1 1 alcool de 40%).

Alcoolismul cronic se instaleaza in timp, in urma abuzului prelungit de bauturi spirtoase. Intoxicatia lenta a organismului cu alcool, ca si cu toxinele dezvoltate in urma tulburarilor metabolice consecutive, aduce dupa sine o serie de modificari patologice la nivelul diverselor organe.

Astfel, localizarea intoxicatiei alcoolice la nivelul aparatului digestiv poate da nastere la o serie de afectiuni: gastrita alcoolica, congestia ficatului care poate evolua pana la ciroza.

Din partea aparatului cardiovascular poate aparea miocardita alcoolica, manifestata prin dilatatia inimii cu dispnee, oboseala. Dar cele mai caracteristice tulburari "provocate de alcoolismul cronic sunt cele neuropsihice.

Alcoolismul duce la degradari psihice cu scaderea intelectului si a capacitatii de munca, la pierderea sentimentului de datorie fata de familie si societate. Alcoolicul manifesta instabilitate, iritabilitate, neincredere in sine; atentia, vointa si capacitatea de creatie slabesc, se instaleaza astenia sexuala si insomnia.

Treptat, alcoolismul conduce catre o serie de boli psihice caracteristice:
psihozele alcoolice, printre care si "delirium tremens" caracterizat printr-o stare de confuzie cu halucinatii vizuale.

Aceasta psihoza este precedata de o perioada de neliniste si insomnie, de accentuarea tremuraturilor care se generalizeaza la intreg corpul. Delirium tremens, poate surveni si brusc, dupa o perioada de abstinenta completa, o boala, o interventie chirurgicala sau dupa un accident, cazuri in care poate deveni fatal.

Alcoolismul cronic se mai manifesta si prin dureri la nivelul muschilor membrelor, uneori cu paralizie: polinevrita alcoolica. In general, puterea de rezistenta a organismului alcoolicilor este scazuta din cauza subalimentatiei si carentei in vitamine; din acest motiv, ei cad prada usor bolilor intercurente.

In betia simpla nu este necesar tratamentul decat daca este vorba de o intoxicatie grava. Atunci se fac spalaturi gastrice sau golirea stomacului prin varsaturi, provocate de injectia cu apomorfina.

In ceea ce priveste alcoolismul cronic,tratamentul trebuie sa inceapa prin incetarea consumului de bauturi alcoolice, masura care poate fi realizata prin internare intr-un spital de psihiatrie.

In prima etapa a internarii se urmareste dezintoxicatia bolnavului cu restabilirea echilibrului nutritiv si vitamina C. Se administreaza stricnina si vitaminele B±, PP (acid nicotinic) complex B.

Dupa dezintoxicarea bolnavului se trece la tratament pe baza reflexelor conditionate. Principiul acestui tratament sta in a administra, concomitent cu bautura favorita, o substanta medicamentoasa care provoaca o stare generala rea, cu greata si varsaturi.

Dupa mai multe asemenea asocieri, senzatiile neplacute vor aparea in mod reflex conditionat la orice consum de alcool, constituindu-se astfel o adevarata aversiune pentru alcool.


Tag-uri: alcoolism, cronic, boala



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 27 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :