|
Articole: pag 24
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Ingrediente 250 g flori de trandafiri (speciali pentru dulceata), 1 kg zahar, un varf de cutit sare de lamaie, 1/2 lamaie. Mod de preparare Se aleg trandafirii, se smulg... | Ingrediente: Ouă 3 buc, ulei 430 g. lămâie 100 g sau sare de lămâie 2 g, sare. Cum se prepara: Se separă gălbenuşurile, se adaugă puţină apă şi puţină sare şi... |
Ingrediente 60-80 g ciuperci uscate sau hribi, 1 ceapă, 1 ţelină, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 2 ouă, 80 g făină, 60 g unt şi 60 g făină pentru rantaş, sare, piper, verdeaţă. Mod... | Ingrediente Pentru 400 g sos: 200 g zahar, 300 ml apa sau lapte, 30 ml rom, 10 g faina de cartofi. Mod de preparare Intr-o craticioara se pune zaharul la topit cu 2—3 linguri... |
Ingrediente: Sitari 3 buc, slănină 125 g, unt 75 g, franzelă 200 g, piper, sare. Mod de preparare: Se curăţă sitarii de pene, fără a se opări, se trec printr-o flacără... | Fructele se aleg bine coapte, se recomanda chiar sa fie moi, dar sanatoase. Se spala, se scurg de apa, se inlatura samburii, apoi se introduc intr-un vas cu apa clocotita unde se lasa... |
Supa de varza creata cu carnati afumati Ingrediente: Varză creaţă 600 g, cartofi 250 g, carnaţi afumaţi 250 g, morcovi 100 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, ulei 1U0 g, verdeaţă 1 leg, sare. Mod de preparare: Varza... | Ingrediente: Oase de vacă 1 kg, ceapă 100 g, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ulei 50 g, orez 75 g, roşii 1 kg, zahăr 25 g, verdeaţă 1 leg, sare. Mod... |
Ingrediente: 1- 2 bucăţi hrean, 50- 100 ml oţet, zahăr, sare. Mod de preparare: Hreanul curăţat se rade într-un castron acoperit, adăugand oţetul, eventual zahăr... | Ingrediente : Hamsii 450 g, cartofi 1 kg, ceapă 300 g, castraveţi în oţet 200 g, morcovi 800 g. mazăre (conservă) 200 g, oţet 0° 40 ml. maioneză dietetică 800 g, sare. Mod... |
Una dintre cele mai intersante comunicari cu Omul Alb, sau Mosul, s-a petrecut in 1935, facandu-l celebru pe ciobanul Patrache Lupu, cunoscut ulterior, ca Sfantul de la Maglavit. Iata... | Simona Sensual Este Veterana Pitipoancelor Simona Sensual este cea care a lansat in Romania trendul fetelor dormice sa parvina prin aparitii in ziare, fara sa aiba vreo ocupatie, fara sa faca nimic. La fel ca orice blonda care... |
Ingrediente: Morcovi 150 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, chimen 20 g, făină 30 g, unt 100 g, smantana 100 g, franzelă 250 g, sare. Mod... | Ingrediente 1 kg vişine bine coapte, 50 g unt, 50 g făină, 100 g zahăr, 2 gălbenuşuri, 2-3 linguri smantană, sare, scorţişoară. Mod de preparare Vişinele se curăţă... |
Situatia politica internationala la sfarsitul secolului al XIV-lea -bogăţiile naturale, intensa activitate economică, prezenţa punctelor nodale ale marilor drumuri comerciale ce traversau Europa, precum şi ieşirea la Marea Neagră, au stârnit... | Cu toţii ştim că actorii de la Hollywood au unele dintre cele mai mari onorarii din lume. Este suficientă realizarea unui singur film pentru a mări conturile lor cu chiar 30 de... |
Sfaturi pentru pastrarea sanatatii Cand suntem foarte obosite, după efort intens sau activitate prelungită, ne vom unge uşor palmele cu ulei de lavandă şi ne vom fricţiona tamplele, ceafa, trupul, dar fără să... | Ingrediente: Cartofi 500 g, smantana 100 g, caşcaval 100 g, unt 100 g, ouă 5 buc, piper, sare. Mod de preparare: Cartofii se coc în cuptor, se rup în două şi se scoate... |
Ingrediente Pentru supă: 2-3 morcovi, câteva rădăcini de pătrunjel, 2-3 cepe, 2 fire de praz, 1 ţelină mică, 1 felie de varză, câteva boabe de piper, sare, pătrunjel verde... | Imensă sferă de gaz foarte cald a cărui masă este de 300.000 de ori mai mare ca a Pământului, Soarele este corpul ceresc principal ni Sistemului Planetar. Forţa gravitaţională... |
Ingrediente: 3- 4 roşii, 3- 4 ardei graşi, 1- 2 cepe, 1 ardei iute, 1 legătură de mărar, 50 ml ulei, oţet, sare. Mod de preparare: Roşiile, ardeii graşi, ardeiul iute... | Salata de andive cu sos de mustar Ingrediente Andive 500 g, ulei 150 g, muştar 30 g, lămâie 50 g, verdeaţă 1/2 leg Mod de preparare Andivele se spală, se îndepărtează frunzele veştede, se desfac... |
Sarmale cu carne de porc afumat Ingrediente : Carne de porc afumată 750 g, varză murată 4 kg, ceapă 200 g, Ulei 100 g, orez 150 g, verdeaţă 1 leg, bulion de tomate 50 g, supă de oase 500 ml, vin alb 250... | Sfaturi in cura cu apa minerala a bolnavului Asocierea curei de apă minerală cu alte proceduri terapeutice şi dietetice, momentul instituirii acesteia, intervalul dintre curele minerale etc. sunt probleme ce trebuie stabilite... |