| ||||||||||
Articole: pag 18
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Ingrediente: Făină 500 g, cartofi 750 g, margarina 408 g, chimen 30 g, ouă 1 buc, sare. Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă şi se trec prin... | Ingrediente: Căpşuni 500 g, zahăr 400 g, făină 100 g, unt 100 g, lapte 300 ml, coniac 20 ml, ouă 8 buc, sare. Mod de preparare: Din unt, făină şi... |
Primele sale începuturi le găsim în timpul marii revoluţii franceze. Un birou secret instalat la Ministerul de Război era însărcinat cu centralizarea informaţiilor. Pe... | Ingrediente: Cartofi 1 kg, fasole verde 500 g, ceapă 250 g, castraveţi muraţi 300 g, pătrunjel verde 1 legătură, ulei 75 g, oţet 0° 40 ml, sare. Mod de... |
Ingrediente : Sfecla 2 kg, oţet 9° 100 ml, ulei 50 g, chimen 20 g, sare. Mod de preparare: Sfecla se spală, se fierbe şi se lasă să se răcească.... | Ingrediente: 500 g ridichi de iarnă, 2- 3 cepe de apă, 2 linguri ulei, 1 lingură de zeamă de lămaie, sare. Mod de preparare: Ridichile se curăţă de... |
Semnificatia istorica a Scolii Ardelene - prefacerile social-economice şi politice au adus modificări în conştiinţa oamenilor, întărind concluzia apartenenţei tuturor românilor la acelaşi corp... | Satisfactia pe care munca ti-o poate aduce CONSTITUŢIA ROMÂNIEI afirma: Art. 38. Munca şi protecţia socială a muncii -Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit; alegerea profesiei şi alegerea locului... |
Semnificatia abrevierii D.D.T. D.D.T. (diclor-difenil-tricloretan) este o substanta chimica sub forma de cristale fine albe, care se dizolva in benzina, petrol si alti solventi organici. Se foloseste ca pulbere... | Ingrediente: Ouă 3 buc, ulei 450 g, lămâie 100 g, roşii 500 g, boia de ardei 5 g, piper, sare. Cum se prepara: Din gălbenuşuri şi ulei se prepară o... |
Sacrifiile unei cariere de succes Costi Ionita este unul dintre cele mai controversate persoane din showbiz-ul romanesc, a fost supranumit “Regele manelelorâ€, statut la care au aspirat multi si pe care el... | Opinii cultural-sociale circulate inca din paginile ‘Daciei literare’ (problema ‘duhului-nationa’ raportat la ‘mnia primejdioasa’ imitatiilor... |
Sufletul De Artist Al Anei Ularu Orice artist ascunde in sufletul sau trairi puternice pe care nu le arata publicului. Un artist se regaseste in rolurile sale fie ca sunt jucate in filme, in piese de teatru sau piese... | Ingrediente: Varză dulce 600 g, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, ulei 50 g, roşii 300 g, orez 50 g, smântână 200 g, verdeaţă... |
Subalternii au nevoie de autoritate Preocuparea oamenilor pentru dreptate şi adevăr este cea mai mare motivaţie, aşa cum, perceperea nedreptăţii este unul dintre cei mai importanţi stimuli ai activităţii... | Ingrediente Pentru aluat: 600 g faina, 2-3 oua, 100 g untura, 1/2 pachetel de praf de copt sau 50 g drojdie, apa cat cuprinde. Mod de preparare Cantitatile pot fi reduse... |
Ingrediente Pentru 400 g sos: 1-2 lamai, 200 g zahar, 10-15 g faina de cartofi (amidon), 300 ml apa. Mod de preparare Se freaca zaharul cu coaja de lamaie rasa, se adauga... | Salata de andive cu maioneza si piept de pasare Salata de andive se poate face si cu sos de maioneza si piept de pasare, astfel: se curata andivele, se spala, se taie in bucati, la care se adauga piept de pasare fiert si scos de... |
Se prepară la fel ca an reţeta "Supa de cirese", cu deosebirea că in loc de cireşe se folosesc vişine. | Modul specific în care interacţionează structura familială cu realizarea funcţiilor ei (sexuală şi de reproducere, social-psihologică, educaţională, economică... |
Ingrediente 0,600-1 kg carne de pasăre (găină, curcan sau gască), 1-2 căpăţani de varză acră sau dulce, 100 g orez, 200 g ceapă, 100 g untură de... | Ingrediente 500 g capsune (sau zmeura), 200 g zahar tos, 400 g frisca. Mod de preparare Fructele se prepara ca in reteta "Spuma de fragi sau de capsune", iar frisca trebuie... |
Ingrediente 400 g pasat, 100 g untura, 200 g slanina, 1-2 legaturi de marar, piper, sare, 1 L de bors sau zeama de varza. Mod de preparare Daca se foloseste varza dulce... | Ingrediente 800 g pulpa, 100 ml ulei, 50 g faina, sare. Mod de preparare Pentru snitele se foloseste carne macra din pulpa de porc, vitel sau manz. Se taie carnea in felii... |


















