|
Articole: pag 23
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Ingrediente 500 g mazăre verde boabe, 1 ceapă, 1 legătură de morcovi noi, 50 g unt, turnatei preparaţi din 60 g făină şi 2 ouă, verdeaţă, sare. Mod... | Ingrediente: 50 g unt, 50 g făină, 2- 3 linguri oţet, 200 g smantană, 200 ml apă, 1 legătură macris, sare. Mod de preparare: Se prepară la fel ca în... |
In primul război mondial Inteligence-Service ajunsese In concluzia că un exemplar din codul secret german se lilla la postul T.F.F. din Bruxelles. După abile acţiuni ale... | Ingrediente : Cartofi 1 kg, ceapă 150 g, smântână acră 300 g, sare. Mod de preparare : Cartofii se curăţă de coajă, se taie cuburi, se fierb in apă... |
Ingrediente 100 g făină, 2 ouă, sare, 1/2 pahar de lapte sau apă, legume pentru supă la fel ca si la reteta pentru Supa limpede de legume Supa de legume se prepară... | Insolaţia apare datorită expunerii capului, un timp îndelungat, la soare şi afectează creierul şi meningele. Incepe cu dureri de cap violente, ameţeli, dureri... |
Mugurii de brad se culeg primavara. Se spala, se pun intr-o cratita, se adauga apa cat sa-i cuprinda si se fierb 30—40 min, apoi se ia cratita de pe foc si se lasa acoperita... | Dupa ce si-a transformat bunica intr-o adevarata Mireille Mathieu, Stephan le-a spus parintilor sai ca vrea sa devina designer vestimentar si astfel a inceput sa isi achizitioneze materiale... |
Ingrediente: Ulei 250 g. muştar 50 g, lămâie 100 g, verdeaţă 1 leg. Cum se prepara: Muştarul se subţiază cu puţină apă, se adaugă uleiul... | Supa de taitei si smantana acra- din moldova Ingrediente: Oase de vacă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, făină 200 g, ouă 2 buc, smântână acră 250 g, verdeaţă... |
Se prepară supa la fel ca in reţeta "Supa de rosii cu orez" numai că, in loc de orez, se pun in supa strecurată să fiarbă tăiţei sau orice fel de paste făinoase.... | Se prepară la fel ca supa cremă de spanac, inlocuindu-se spanacul cu urzici. |
Se alege slanina curata sau cu straturi de carne in ea (poate fi luata din partea de la burta, cu costite), se da prin boia de ardei, dupa ce in prealabil a fost supusa sararii dupa... | Ingrediente: 100 g unt sau ulei, 2 ouă, 1 linguriţă zahăr, 300 g făină, 20 g drojdie, 1/2 pahar lapte sau smantană, sare, chimen. Mod de preparare: Se... |
Ingrediente: 200 g unt, 4 ouă fierte, 1 legătură mărar, 1 lămaie, piper, sare. Mod de preparare: In untul topit se adaugă ouăle fierte tari şi tocate... | Acest serbet se prepara dupa explicatiile date la serbetul de capsuni sau cel de zmeura. |
Sirop de cafea sau de portocale La un sirop fiert, preparat din 250 g zahar si 300 ml apa, se adauga o ceasca de esenta de cafea (cafea neagra, strecurata) sau coaja de portocala rasa si o lingura de rom. Romul... | Salata de cartofi taraneasca II Ingrediente : Cartofi 1 kg, ceapă 150 g, ardei graşi 200 g, roşii mici 400 g, ulei 50 g, oţet 9J 20 ml, sare. Mod de preparare : Cartofii se fierb în apă... |
Ingrediente Pentru 6 porţii: 800 g praz, 500 g cartofi, 150 g unt, 600 g făină, 1 ţelină, câteva boabe de piper, 1 lămâie, 2 gălbenuşuri sau 100 g smantană... | Structura imaginarului in operele scrise de Mihai Eminescu - a doua parte Imaginea prototip a ascensiunii uranice este drumul lui Hyperion catre Demiurg din Luceafarul:, forni luceafarul. Cresteau I In cer a lui aripe, I Si cai de mii de ani treceau I In... |
Salvatore Ferragamo s-a nascut la data de 5 iunie 1960 in Bonito, langa Napoli, Italia. Datorita talentului sau in confectionarea pantofilor, acesta a ajuns sa fie cel mai cautat fauritor... | Stomacul operat si sindromul dispeptic si cura lor in statiuni Stomacul operat. Stomacul rezectat la ulceros, cu leziuni de gastrită a bontului, cu jejunită, se tratează, în regim sanatoriul, ca şi ulcerul peptic, la Sangeorz-Băi... |
Studiul cuplurilor conflictuale Din cadrul lotului extins (556 persoane căsătorite) care a servit drept bază de cercetare pentru studiul dinamicii modelelor interacţionale maritale am selectat, pentru... | Ingrediente: Ouă 3 buc, ulei 430 g. lămâie 100 g sau sare de lămâie 2 g, sare. Cum se prepara: Se separă gălbenuşurile, se adaugă puţină apă... |