|
Articole: pag 23
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |![]() Ingrediente 100 g făină, 2 ouă, sare, 1/2 pahar de lapte sau apă, legume pentru supă la fel ca si la reteta pentru Supa limpede de legume Supa de legume se prepară... | ![]() Ingrediente: 50 g unt, 50 g făină, 2- 3 linguri oţet, 200 g smantană, 200 ml apă, 1 legătură macris, sare. Mod de preparare: Se prepară la fel ca în... |
![]() Insolaţia apare datorită expunerii capului, un timp îndelungat, la soare şi afectează creierul şi meningele. Incepe cu dureri de cap violente, ameţeli, dureri... | ![]() Dupa ce si-a transformat bunica intr-o adevarata Mireille Mathieu, Stephan le-a spus parintilor sai ca vrea sa devina designer vestimentar si astfel a inceput sa isi achizitioneze materiale... |
![]() Ingrediente 600 g cartofi, 100 g ceapă, 300 g legume de orice fel, 2 ouă, 1 legătură verdeaţă, 50 g făină, sare, piper, ulei pentru prăjit. Pentru... | ![]() Studiul cuplurilor conflictuale Din cadrul lotului extins (556 persoane căsătorite) care a servit drept bază de cercetare pentru studiul dinamicii modelelor interacţionale maritale am selectat, pentru... |
![]() Ingrediente 100 g unt, 60 g făină, 30 g chimen, sare, 200-300 g crutoane de fran¬zelă, 3 L de supă de legume. Mod de preparare Intai se prepară o supă... | ![]() Spionajul german a avut primele începuturi de organizare mult mai înainte decat cel francez.Astfel, în 1836 exista la Coblentz o secţie specială, însărcinată... |
![]() Acest serbet se prepara dupa explicatiile date la serbetul de capsuni sau cel de zmeura. | ![]() Ingrediente: 1 kg cartofi, 200 g ceapă, 200 g castraveţi acri, 80 ml ulei, 50 g oţet, 1 legătură verdeaţă, 60 g măsline, piper, sare. Mod de preparare... |
![]() Situatia politica internationala la sfarsitul secolului al XIV-lea -bogăţiile naturale, intensa activitate economică, prezenţa punctelor nodale ale marilor drumuri comerciale ce traversau Europa, precum şi ieşirea la Marea Neagră... | ![]() Stomacul operat si sindromul dispeptic si cura lor in statiuni Stomacul operat. Stomacul rezectat la ulceros, cu leziuni de gastrită a bontului, cu jejunită, se tratează, în regim sanatoriul, ca şi ulcerul peptic, la Sangeorz-Băi... |
![]() Salata de rosii, ardei grasi si ceapa Ingrediente: Roşii 500 g, ardei graşi 150 g, ceapă 200 g, oţet 9° 20 ml, ulei 30 g, sare. Mod de preparare: Roşiile şi ardeii graşi se taie felii subţiri... | ![]() Situatia precara a romanilor la inceputul epocii moderne În prejma revoluţiei haraciul nu reprezenta decât 65.000 dar obligaţiile se ridicau la 6.000.000 lei prin adăugarea celorlalte solicitări ale puterii suverane -... |
![]() Ingrediente : Hamsii 450 g, cartofi 1 kg, ceapă 300 g, castraveţi în oţet 200 g, morcovi 800 g. mazăre (conservă) 200 g, oţet 0° 40 ml. maioneză dietetică... | ![]() Structura imaginarului in operele scrise de Mihai Eminescu - a cincea parte Dar mitologia nihilismului se regaseste si in alte scrieri eminesciene (nu doar in acelea de tematica filosofica sau de reflectie teoretica abstracta). Nihilismul, ca produs al filosofiei... |
![]() In primul război mondial Inteligence-Service ajunsese In concluzia că un exemplar din codul secret german se lilla la postul T.F.F. din Bruxelles. După abile acţiuni ale... | ![]() Ingrediente : Carne de porc 750 g, ulei 75 g, ceapă 600 g, bulion de tomate 50 g, usturoi 20 g, vin alb 50 ml, sare. Mod de preparare : Carnea de porc se taie cuburi mici... |
![]() Sfaturi in cura cu apa minerala a bolnavului Asocierea curei de apă minerală cu alte proceduri terapeutice şi dietetice, momentul instituirii acesteia, intervalul dintre curele minerale etc. sunt probleme ce trebuie stabilite... | ![]() Salata de heringi cu legume II Ingrediente: Heringi săraţi 500 g, cartofi 1 kg, ceapă 250 g, oţet 9° 40 ml, măsline 150 g, maioneză 500 g, piper, sare. Mod de preparare : Heringii se... |
![]() Salata de ceapa verde cu ridichi de luna Ingrediente: 4 legături de ceapă verde, 4 legături ridichi de lună, 1 legătură mărar, 2- 3 linguri ulei, sare, oţet. Mod de preparare: Ridichile... | ![]() Snitel de vaca natur, cu sos picant si smantana Ingrediente 600 g carne de vacă macră (pulpă), 100 g făină, 100 g untură, 100 g smantana, 1 lingură de muştar, piper pisat, sare, 1/2 lămaie. Mod... |
![]() Ingrediente 2-3 galbenusuri de ou, 2-3 linguri de zahar, 200-300 ml lapte fierbinte, 1 lingurita de rom sau coniac. Mod de preparare Se freaca galbenusurile cu zaharul tos... | ![]() Sursele de energie cele mai primitive sunt cele obtinute din carbune si petrol. insa acestea sunt epuizabile si arderea acestora produce mari cantitati de CO2. De aceea sunt cautate... |