|
Articole: pag 17
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Se aleg rosii coapte, se taie in bucati si se pun sa fiarba, adaugandu-se sare dupa gust. Nu se lasa sa scada prea mult. Se trec prin sita, apoi se toarna in sticle care se astupa... | Opinii cultural-sociale circulate inca din paginile ‘Daciei literare’ (problema ‘duhului-nationa’ raportat la ‘mnia primejdioasa’ imitatiilor, autohtonizarea inspiratiei... |
Ingrediente: Praz 3 kg, maioneză 300 g, muştar 20 g, Bechamel 150 g, oţet 20 ml, ouă 3 buc, sare. Mod de preparare: Se curăţă prazul, se îndepărtează părţile... | Sucul obtinut prin oparirea fructelor Se aleg fructele, se spala, se scurg de apa si se oparesc in apa clocotita, unde se lasa numai cateva minute, pana ce se inmoaie. Cand sunt zvantate, fructele se aseaza intr-un tifon... |
Ingrediente: Varză dulce 600 g, morcovi 100 g, pătrunjel 50 g, ţelină 100 g, ceapă 100 g, ulei 50 g, roşii 300 g, orez 50 g, smântână 200 g, verdeaţă 1 leg, sare. Mod... | Supa de bulion de rosii sau de suc de rosii Supa se pregăteşte la fel ca in reteta "Supa de rosii cu orez", folosind aceleaşi cantităţi, in afară de roşii care se inlocuiesc cu 100 g de bulion de roşii sau cu suc de ... |
Satisfactia pe care munca ti-o poate aduce CONSTITUŢIA ROMÂNIEI afirma: Art. 38. Munca şi protecţia socială a muncii -Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit; alegerea profesiei şi alegerea locului de muncă sunt libere. -Salariaţii... | Saleuri preparate cu branza de vaci Ingrediente: 200 g unt sau 150 g margarina, 200 g branză de vaci, 200 g făină, 1 ou, 50 g caşcaval, sare. Mod de preparare: ... |
Serban Huidu si Cronica Carcotasilor In timp ce Serban Huidu activa la Radio 21, emisiunea avea un real succes si el era admirat si apreciat de foarte multi oameni importanti din televiziune. Astfel Serban a primit oferta... | Sentimentele de afectiune din cuplu se pot diminua oricand Sentimentele de afecţiune mutuală (dragostea conjugală) sunt rezultatul stabilirii unui optimum intra şi intermotivaţional biopsihosocial, ele alterandu-se în conţinut şi forma... |
Sindromul hemiplegic si tratarea sa in statiuni Posibilităţile de cură în staţiuni pentru bolile sistemului nervos central sunt mai limitate faţă de alte categorii de boală. Sindromul hemiplegic beneficiază de cura de... | Ansamblul interdependent al instituţiilor şi comunităţilor care, la nivel social, afirmă şi exercită funcţii, disponibilităţi şi dimensiuni educative poate fi numit, în... |
Supa crema de fulgi de cartofi Ingrediente 100 g fulgi de cartofi, 3 L de apă, 100 g unt, 2-3 gălbenuşuri, 2-3 linguri de smantană, sare, piper, 200 g crutoane de franzelă. Mod de preparare Intr-un... | Din cand in cand, fortele armate reprezinta adevarate surse de inspiratie pentru designerii importanti, iar elemente din garderoba soldatilor sunt vazute defiland pe marile podiumuri... |
Stela Popescu s-a nascut pe 21 decembrie 1935 in Basarabia, intr-o familie de invatatori este o renumita actrita de teatru si film. In 1944 se refugiaza impreuna cu mama sa in Romania... | Ingrediente Se prepară ca supa cremă de mazăre ,folosind aceleaşi cantităţi şi inlocuindu-se mazărea uscată cu 400 g linte (pentru 6 persoane). |
Arsurile pot fi de gradul I (o parte mică din stratul superficial al epidermei), gradul II (o suprafaţă mai mare este afectată de arsură), gradul III (tot stratul epidermei şi... | Semnificatia abrevierii D.D.T. D.D.T. (diclor-difenil-tricloretan) este o substanta chimica sub forma de cristale fine albe, care se dizolva in benzina, petrol si alti solventi organici. Se foloseste ca pulbere... |
Supa de rosii cu galuste de gris Ingrediente: Roşii proaspete 1,5 kg, supă de oase 1,5 l, ceapă 100 g, ulei 50 g, gris 100 g, ouă 3 buc, unt 50 g, zahăr 20 g, verdeaţă 1 leg, sare. Mod de preparare... | Steven Gerrard, mereu un model pentru cei din jurul sau In orice confruntare, in cazul care aceasta se da intre echipe, trebuie existe niste lideri. Genul de oameni care au acel “lipici” in ai strange pe toti ceilalti in jurul sau, in... |
Societatea romanească in secolele IX-XIII Formarea statelor medievale româneşti este: - rezultatul evoluţiei societăţii româneşti din primele secole ale mileniului I; - un reflex de apărare faţă de pericolul extern. La... | Ingrediente: Şalău 1 kg, făină 75 g, ouă 3 buc, ulei 150 g, sare. Cum se prepară: Şalăul se curăţă, se scot pieliţele, se despică de-a lungul şirii spinării... |
Serviciul secret rusesc-partea 2 Ceka nu avea la început decat două compartimente, unul condus de un anume Gukalo, însărcinat cu chestiunile de cancelarie, şi un altul, condus de Okker, care se ocupa cu spionajul... | Ingrediente: 50 g unt sau 50 ml ulei, 50 g făină, 200 g smantană, 500 g castraveţi muraţi, 1 foaie de dafin, 1 legătură de mărar. Mod de preparare: Se prepară un... |